avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara ! Doi tineri se căsătoresc . El are o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara ! Doi tineri se căsătoresc . El are o casă si ...

Bună seara ! Doi tineri se căsătoresc . El are o casă si mașina , ea are un apartament si mașină . În timpul căsniciei fiecare din soți vinde mașina proprie și cumpăra una nouă . Divorțează la notar . Fiecare rămâne cu imobilul avut și cu mașina . Care sunt pașii în legătură cu mașinile , care sunt bunuri comune . La notariat sunt mai multe păreri . Vă mulțumesc .
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:01, 15 Decembrie 2022
Art.340 Cod civil
Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soţ:
g) bunurile, sumele de bani sau orice valori care înlocuiesc un bun propriu, precum şi bunul dobândit în schimbul acestora;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adjudecare in contul creantei gabriel_le gabriel_le Buna seara, Am adjudecat un imobil in contul unei creante. Imprumutul a fost dat cand eram necasatorit. Inaintea termenului de restituire a imprumutului ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! dețin un apartament proprietate personală și vreau ... Mirabela Damir Mirabela Damir Bună ziua!Dețin un apartament proprietate personală și vreau sa ma căsătoresc, după căsătorie dacă vreau sa l vând sa mi cumpar o casă va beneficia ... (vezi toată discuția)
Speta despre imobilele detinute de soti victorjitareanu victorjitareanu Casatoriti : el va avea un apartament de la maica-sa, care ii va veni prin partaj, dupa succesiunea in urma decesului tatalui ( un apt de vreo 130.000 ... (vezi toată discuția)