avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua Bani din casa dobandita inainte de casatorie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua Bani din casa dobandita inainte de casatorie si vanduta ...

Buna ziua
Bani din casa dobandita inainte de casatorie si vanduta in timpul casatoriei se impart la divort ?
Ultima modificare: Marți, 29 Aprilie 2025
bubu 71, utilizator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 19:10, 29 Aprilie 2025
Nu se partajeza, cu conditia sa dovediti ca provin din vanzarea unui bun propriu.
Buna ziua

Conform codului civil (art 340), nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soţ
g) bunurile, sumele de bani sau orice valori care înlocuiesc un bun propriu, precum şi bunul dobândit în schimbul acestora;

Prin urmare banii obtinuti din vanzarea casei dobandita inainte de casatorie nu sunt bunuri comune si nu se impart in cazul unui divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am un imobil + teren dobandite printr-un act de vanzare-cumparare ... CtnMihai CtnMihai Buna ziua. Am un imobil + teren dobandite printr-un act de vanzare-cumparare de la rude, inaintea casatoriei. Daca acum, in timpul casatoriei vand acest ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . am dobândit un apartament înaintea căsătoriei ... Adina Albina Adina Albina Buna ziua . Am dobândit un apartament înaintea căsătoriei , intre timp m am căsătorit și sunt in divort cu soțul. Apartamentul dobândit înaintea ... (vezi toată discuția)
Bun comun sau propriu? AleXandrai28 AleXandrai28 Buna ! Am si eu o intrebare: am avut doua garsoniere cumparate inainte de casatorie, si pe care le-am vandut acum find casatorita cu scopul de a imi cumpara un ... (vezi toată discuția)