avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am o situatie mai deosebita si am tot ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am o situatie mai deosebita si am tot primit diferite ...

Buna ziua! Am o situatie mai deosebita si am tot primit diferite raspunsuri de la diferiti avocati. Va rog, daca se poate, un raspuns la urmatorul aspect: Am primit o notificare, printr-un executor judecatoresc, de la un fost asociat dintr-o firma in care am fost administrator, sa returnez un bun al firmei, o masina, in situatia in care intelegerea, la iesirea mea din firma, verbala, a fost sa-mi ramana mie acea masina, dupa terminarea leasingului. In plus, banii de avans pentru masina respectiva, au fost depusi in firma din fonduri personale iar firma, avea sa-mi returneze, in plus, o suma importanta de bani. Imediat dupa ce am primit notificarea, am contactat un avocat printr-un prieten iar acesta mi-a propus sa facem si noi o notificare prin care sa mentionam ca, daca nu se restituie daotriile pe care firma le are catre mine, nu predam masina. Acum, mi s-a facut o plangere penala pentru abuz de incredere. Masina a fost restituita la cererea organelor de politie, din toate conversatiile pe care eu personal le-am avut cu fostul asociat pe messenger sau pe e-mail rezulta ca l-am invitat pe acesta sa-si ia masina, imediat ce am primit notificarea dar acesta nu a venit. Problema este ca acea notificare, pe care a facut-o acel avocat, singura de altfel, pentru ca apoi l-am schimbat, are in continut "abuzul de incredere" prin textul "nu va restituim masina pana nu ne restituiti datoriile". Evident ca mie nu mi s-a explicat la momentul in care s-a facut acea notificare, faptul ca "nu va restituim masina pana nu ne restituiti datoriile" ar insemna abuz de incredere, pentru ca nu as fi fost nebun sa trimit acea notificare dar acum, s-a ajuns la dosar penal si ma lovesc de aceasta problema. Ce as putea face sa dovedesc intr-un fel ca intentia nu a fost de abuz de incredere. Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2022
PleaseHelpMe, utilizator

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere - calitatea faptuitorului, leasing waselea waselea buna ziua. as dori sa intreb daca exista abuz de incredere ptr persoane juridice. am facut in numele societatii un ctr de leasing, dupa aceasta am cesionat ... (vezi toată discuția)
Recuperare masina iana_adriana iana_adriana buna ziua..am nevoie disperata de un sfat in leg cu o masina...acum 3 ani am primit cadou o masina de la individul cu care eram la vremea respectiva...masina a ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare cuparare Irina_Dorca Irina_Dorca Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea: in 07.09.2009 am semnat, la avocat, o promisiune bilaterala de vanzare cumparare de comun acord, fara nicio ... (vezi toată discuția)