avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... este obligatoriu sa te inscrii in CCJ?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

este obligatoriu sa te inscrii in CCJ?

speta este urmatoarea: Ana este angajata consilier juridic intr-o institutie publica din 2005. In anul 2006 a fost numita in functie publica - functionar public-. Are colege care sunt inscrise in ccj si colege care nu sunt inscrise. Mentionez ca Ana nu reprezinta instituita in instanta de acest lucru ocupandu-se alte colege. Ce poate face Ana? Se inscrie in ccj? A intrebat si i s-a raspuns ca daca nu reprezinta instituitia in instanta nu este nevoie sa se inscrie.........Multumesc
Cel mai recent răspuns: LORENA_99 , utilizator 16:14, 19 Februarie 2010
Conform legii consilierilor juridici, acestia trebuie sa intre in colegii pentru a-si putea exercita profesia, iar profesia de consilier juridic nu presupune numai sustinerea actiunilor in instanta.
conform legii, Ana se poate inscrie, daca doreste, intr-o asociatie profesionala a consilierilor juridici. Tot conform legii, Ana este consilier juridic prin faptul semarii CIM/numirii in functie si nici decum prin faptul apartenentei la o organizatie profesionala, cum este in cazul avocatilor.
Nu este obligatorie inscrierea in CCJ!
Inscrierea in CCJ nu este obligatorie, si, de cand s-a abrogat treaba cu patrunderea in avocatura direct ca definitiv a consilierului juridic cu vechime de minim 5 ani , nu stiu daca se mai merita sa te "inrolezi" in CCJ, doar daca esti f pasionata si doresti sa faci aceasta profesie mult timp de acum incolo.
Daca vrei sa fi inscrisa intr-un tablou al consilierilor juridici pentru a fi vazuta de terti(potentiali angajatori pentru part-time), sa ai o legitimatie si o roba pe care sa o porti in instanta si pentru asta sa platesti o taxa anuala, atunci inscrie-te, poate merita.
Oricum pregatirea si experienta ta sunt cele mai importante.

Alte discuții în legătură

Dupa cati ani poate deveni avocat un consilier juridic? just a girl just a girl va rog sa-mi spuneti care stiti dupa cati ani de cosilier poti sa te inscrii la devinitivat pentru a devenii avocat stagiar? va multumesc o zi frumoasa (vezi toată discuția)
Primirea în barou a consilierilor juridici RISTA CONSULTING RISTA CONSULTING Va rog, din text reiese ca si consilierii juridici pot intra in barou? si doar acei care au sustinut in septembrie 2020 examenul de definitivat in acesta ... (vezi toată discuția)
Un consilier juridic cu vechime 5 ani poate sustine examen pentru primirea in profesia de avocat ca avocat definitiv? aleodor27 aleodor27 In conditiile in care un consilier juridic cu vechime de peste 5, daca nu a fost si nu este inscris in Colegiul consilierilor juridici sau in alte asociatii, ... (vezi toată discuția)