avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Am contestat o amenda de parcare pe care am si ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Am contestat o amenda de parcare pe care am si achitat-o. Instanta ...

Am contestat o amenda de parcare pe care am si achitat-o. Instanta a admis inlocuirera amenzii cu avertisment dar nu a admis restituirea amenzii ca fiind inadmisibil. Vreau sa fac apel si cum trebuie sa cer in acesta?
Cel mai recent răspuns: Livius Laslau , Consilier juridic 00:22, 27 Ianuarie 2023
Bună ziua,

Ca regulă, cererea de apel ar trebui să aibă următoarea formulare - desființarea în parte a hotărârii primei instanțe, cu admiterea plângerii contravenționale, în sensul înlocuirii sancțiunii principale a amenzii cu sancțiunea principală a avertismentului și cu restituirea sumei achitate cu titlu de amendă.

Cu toate acestea, formularea depinde și de particularități ale speței.

De asemenea, mai sus este doar cererea de apel pe scurt, se impune a fi motivată.

De menționat este și faptul că achitarea amenzii trebuia dovedită prin atașarea la dosarul cauzei a înscrisului doveditor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Decembrie 2022
Cabinet de Avocat Pavel Mihai Daniel , Avocat
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu apelul e solutia,chiar daca il formulați e tot degeaba.Cu sentința de la fond legalizata solicitați restituirea amenzii la taxe și impozite locale unde a fost achitata.Dreptul.asta presupune mai mult decât modele ,întrebări pe google și autoreprezentare...
Ultima modificare: Luni, 2 Ianuarie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Multumesc
Va multumesc, astept sentinta definitiva pentru a actiona.
In ce sens sa actionati? Apel nu aveti de ce sa faceti.

Alte discuții în legătură

Cum recuperez amenda contraventionala platita? doberv doberv daca inaintez contestatie impotriva unui p-v de contraventie dar ca sa fiu sigur platesc si amenda (ca sa platesc jumatate) trebuie sa cer restituirea prin ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca LaurVLM LaurVLM Buna ziua, In urma unui proces deschis impotriva DGPMB-BRIGADA RUTIERA-SERVICIUL SUPRAVEGHERE RUTIERA, am primit urmatoarea solutie : \"Tip solutie: Admite ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am avut un control la firma de la politia locala si ... gyandy gyandy Buna ziua. Am avut un control la firma de la Politia Locala si am primit o amenda de 2000 ron,pentru care am achitat 50% in termen si pentru ca era o amenda ... (vezi toată discuția)