avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperare \\
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperare

Recuperare "virtuala" suma platita ca amenda- sentinta civila favorabila amenda Rovigneta

Buna ziua,
Am contestat in Justitie un PV intocmit de CNAIDR pentru circulatie fara Rovigneta in Romania.
In esenta, am castigat, plata Rovitgnetei fusese facuta online dar datorita platformei pe care am platit, nu am putut selecta decat intrarea in vigoare 2 zi, ulteriara datei cand am fost surprinsa de mijloacele tehnice.
Ieri s-a pronuntat sentinta, imi este favorabila, s-a anulat PV-ul si respectiv a fost inlocuita amenda cu avertizare. Din pacate, am apucat sa platesc jumatate din cuantumul amenzii in contul bugetului de stat, ca orice amenda (genul de circulatie).
In redactarea sentintei scrie ca „ Respinge capătul de cerere privind restituirea amenzii contravenţionale, ca inadmisibil”. Din cate stiu, pot solicita catre bugetul de stat ca suma platita sa fie avans in contul meu (ghiseul.ro) pentru plata viitoarelor impozite, altfel nu vad sensul castigului procesului.
Probabil neinspirata am cerut in inaintare restituirea sumei, trebuia sa formulez altfel?
Imi puteti spune daca trebuie sa revin in Apel cu aceasta solicitare prin care sa solicit restituirea sumei (amenda achitata) sub forma de suma virtuala in contul meu de platitor de impozite sau se aplica deja aceasta, fara sa fiu nevoita sa revin in apel?

Redau parte din redactarea sentintei:
"Înlocuieşte sancţiunea amenzii în cuantum de 275 lei, aplicată petentului prin procesul-verbal de contravenţie seria R24 nr. 0718374/02.10.2024, cu sancţiunea avertismentului. Atrage atenţia petentului asupra pericolului social al faptei săvârşite şi recomandă acestuia ca pe viitor să respecte dispoziţiile legale. Respinge capătul de cerere privind restituirea amenzii contravenţionale, ca inadmisibil. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare.''

Multumesc
Cel mai recent răspuns: MAYA2 , utilizator 20:57, 14 Mai 2025
instanta nu poate dispune restituirea amenzii. luati legatura cu directia locala de taxe si impozite si cereti restituirea/compensarea, cand hotararea e definitiva
Multumesc de raspuns. Intre timp am mai citit aici spetze similare si am vazut care sunt pasii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta- termen redactare paropary33 paropary33 Buna ziua, As dori sa stiu cam in cate zile de la sentinta pleaca documentul cu hotararea din judecatorie catre cei implicati? In legatura cu sentinta de ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal de contraventie,obligă intimanta la cheltuieli ... Viorel Olaru Viorel Olaru Anulare proces verbal de contraventie,obligă intimanta la cheltuieli de judecata dar respinge capătul de cerere privind restituirea sumei de 1000 ... (vezi toată discuția)