avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara, Inainte de casatorie, acum aproape 10 ani, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara, Inainte de casatorie, acum aproape 10 ani, am strans ...

Buna seara,
Inainte de casatorie, acum aproape 10 ani, am strans o suma frumusica de bani din munca in strainatate. I.am tinut cash pana anul trecut cand i.am depus la banca sub forma de depozit.
Am ajuns la divort si partenerul vrea jumatate din acei bani. Nu este corect ca el sa dispună de acei bani de dinainte de casatorie si vreau sa stiu daca exista vreo metoda prin care sa ii pot proteja. Ghinionul meu este ca nu pot demonstra provenienta banilor.
Avem un copil de 4 ani. Pot lua ceva pe numele lui sau cum sa procedez?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: sadrian , utilizator 15:04, 9 Ianuarie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu puteti dovedi ca suma e stransa inainte de casatorie, va trebui sa impartiti banii.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dovada la partaj se poate face cu orice proba,martori,acte,interogatoriu etc.In caz de proces discutați cu un avocat pt a va reprezenta..Ar fi bine dacă pregătiți din timp acte, dovada ca ați lucrat în străinătate sau măcar ca ați locuit,martori etcetc.
Ultima modificare: Marți, 3 Ianuarie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
2 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
E simplu transferati banii intr un cont pe cineva de incredere, mama tata frate sora.
Daca cel de langa dvs crede ca poate lua ceva din munca dvs sa va dea in judecata si sa demonstreze ca in cei 10 ani el/ea a produc macar jumatate din suma si ca a pus o deoparte cu dvs si ca dvs doar i ati furat.
Sa dovedeasca ca a produs ea banii,
Problema se pune invers, calitatea de bun comun, nu trebuie dovedita.
Va mulțumesc tuturor pentru răspunsuri.
Mai am o intrebare.
Daca parintii mei mi-ar dona un bun (garaj, apartament, teren, etc), apoi eu as "vinde" acel bun unor prieteni, banii obtinuti ar intra la partaj? Sau se considera bun propriu?
Va mulțumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Partaj economii cristina_8 cristina_8 Buna ziua, M-ar interesa un sfat in pivinta urmatoarei probleme. As vrea sa intentez procedura de divort si m-ar interesa sa stiu daca sumele economisite ... (vezi toată discuția)
Partaj conturi bancare SorinGeo SorinGeo Buna ziua, Imi puteti spune va rog pana la ce cota parte se poate ajunge intr-un proces de partaj al banilor din conturile bancare dobanditi in timpul ... (vezi toată discuția)
Partaj cont personal lucia58 lucia58 in urma divortului sunt in partaj cerut de mine ,cu sotul meu.Vreau sa stiu daca contul meu personal trebuie sa-l impart cu el .Precizez ca fostul meu sot in ... (vezi toată discuția)