Am fost tarat intr-un proces doar pentru ca ma aflam in acea zi unde nu trebuia. La proces, martorul partii vatamate, cand a depus marturie, a spus clar si s-a si consemnat faptul ca eu nu am facut nimic din ceea ce sustine partea vatamata (lovituri sau injurii). Deci in ceea ce ma priveste pe mine declaratia partii vatamate si cea a martorului partii vatamate se contrazic.
Este posibil sa pierd procesul?
In procesul penal declaratia martorului este mijloc de proba neconditionat. In schimb, declaratia partii vatamate sau a inculpatului poate servi ca mijloc de proba numai daca se coroboreaza cu alte probe. Cu alte cuvinte, daca partea vatamata este singura persoana care sustine ca ai participat si tu activ, iar declaratiile martorilor audiati sunt in sensul ca dimpotriva, tu nu ai avut nici un rol activ, atunci nu trebuie sa iti faci probleme.
Multumesc pentru raspuns.
As vrea sa mai adaug ca ieri am primit acasa urmatoarea comunicare:
"EXTRAS DIN HATARARE PENALA NR. 1699 DIN DATA 06 Septembrie 2006
In baza art.279 c.p.p.rap.la asrt. 197 c.p.p. trimite cauza la Parchetul Jud. sect.3 pt.art.180 c.p., art.193 c.p. Inculpat S. Sorin Bucuresti, (adresa) pentru ......................., in temeiul..........................
Obliga pe inculpat S. Sorin sa plateasca suma de lei ........................ cheltuieli judiciare in folosul statului, avand obligatia ca in termen de 3 luni dupa ramanerea definitiva a hotararii sa depuna la biroul de executari penale al acestei instante recipisa de plata a amenzii si cheltuielilor judiciare.
Cu dreptul de apel/recurs in termen de 10 zile de la pronontare/comunicare
Pronuntata in sedinta publica astazi, 06 septembrie 2006"
"Spatiile cu puncte" nu sunt completate.
Asta inseamna ca procesul s-a incheiat? Mentionez ca ultimele 3 infatisari nu am fost prezent in sala de judecata.
Inseamna ca in urma modificarilor aduse CPP a trimis cauza la parchet pentru efectuarea cercetarilor.
Din punctul meu de vedere, cauzele aflate in curs de judecata ar fi trebuit sa fie in continuare pe rolul instantelor, dar......
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Abuz de incredere
cris_deo
Buna seara. Am facut o sesizare la politie pt un abuz de incredere , persoana pe care am reclamat-o a fost chemata la politie si si-a insusit fapta adica un ... (vezi toată discuția)