avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale anulare repartizare profit 2008
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

anulare repartizare profit 2008

De la data infiintarii si pana la sfarsitul anului 2008, o societate comerciala cu obiect de activitate - prestari servicii, a mers pe profit. Dupa aprobarea situatiilor financiare la 31.12.2008, asociatul unic a hotarat ca profitul sa fie repartizat pe dividende. In anul 2009, societatea a mers pe pierdere, astfel incat am ajuns la sfarsitul anului fara posibilitatea de a mai achita aceste dividende, neavand disponibilitati banesti. Chiar daca as achita partial aceste dividende , societatea va fi in imposibilitatea de a-si mai desfasura activitatea, din lipsa de fonduri.
Pot reveni asupra deciziei de a repartiza profitul la dividende, acesta ramanand in fonduri proprii ale societatii( printr-o noua decizie), avand in vedere efectele crizei economice si imposibilitatea realizarii obiectului de activitate a societatii in viitor?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Profit nerepartizat sonya33 sonya33 buna ziua, am la 31.12.08 un profit de 45221lei la 31.12.09 ar trebui sa repartizez dividendele si sa fac plata impozitului pe dividende va rog sa ma ... (vezi toată discuția)
Firma pierdere-dividende elims_mn elims_mn Buna ziua, Am o societate care este pe pierdere. In aceasta situatie mai poate plati dividendele? Aveti cumva o baza legala? Multumesc frumos. (vezi toată discuția)
Nelamurire repartizare profit Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona La sfarsitul anului 2007 o parte din impozitul pe profit a ramas nerepartizat. In anul 2008 AGA hotaraste repartizarea intregului profit la dividende. Acestea ... (vezi toată discuția)