avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Cum pot afla care este limita legala pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Cum pot afla care este limita legala pe DN72,km53+400m? ...

Buna ziua!
Cum pot afla care este limita legala pe DN72,km53+400m?
Am patit anul trecut de a fost oprita o masina in fata mea, am oprit si noi (eu + prietena mea care se afla la volanul masinii mele), politistul ne-a facut semn sa continuam deplasarea, iar dupa vreo luna ne-am trezit cu o citatie, cand ne-am prezentat la Politia Moreni, i s-a luat permisul pentru ca avea 115km/h, iar ei spun ca acolo este limita de 50km/h.. in fine. Am refacut traseul, este limita de 90km/h, a avut intr-adevar viteza mai mare, dar nu +50 ca sa ii ia permisul. In procesul verbal este trecuta borna 53+400m...
Mai in fata, pe la km 53 gen, este o trecere de pietoni si limita de 50, dar nu unde am fost noi opriti...
Am sunat la SDN Targovistie si am cerut aceasta informatie, mi-a confirmat ca la km53+400 este limita de 90km/h,, la km 53+350 este limitator de 70km/h... dar a spus ca nu imi poate da nimic oficial...
Va rog sa ma ajutati, deoarece contestatia am pierdut-o deja, cu toate ca dreptatea pare de partea noastra, ar fi trebuit o amenda doar...
Acum am facut recurs, sau cum se spune, nu stiu...

Am cerut la contestatie raspuns oficial de la SDN,dar judecatorul,sau magistrat ce este, nu stiu, nu a cerut aceasta informatie, se pare ca nu l-a interesat...
Cel mai recent răspuns: georgefen , utilizator 15:00, 8 Martie 2023
Cred ca ati pus problema gresit. Ati fost sanctionat pentru incalcarea art. 121 alin. 1 din regulamentul de aplicare a OUG 195/2002. Insa la aliniatul 2 scrie ca :
(2) Nerespectarea regimului de viteză stabilit conform legii se constată de către polițiștii rutieri, cu mijloace tehnice omologate și verificate metrologic.

Deci politia trebuie sa prezinte instantei (dvs. ar fi trebuit sa cereti asta in plingerea prealabila) proba video care atesta faptul ca s-a depasit cu peste 50 km/h limita de viteza pe acel sector de drum, adica sa demonstreze in primul rind ca in acel loc este limita de viteza de 50 km/h.

Dvs. ati fi sustinut ca erati pe un drum national in afara localitatii in care limita de viteza este conform art. 49 alin 4 din OUG 195/2002 de 90 km/h.

Din vizionarea probei video in instanta s-ar fi vazut cine are dreptate (daca politia are vreo astfel de dovada).
Retineti faptul ca politia nu trebuie sa demonstreze neaparat ca ati avut viteza de 115 km/h, ci exact ce scrie in lege, adica nerespectarea regimului de viteza stabilit, adica nerespectarea limitei de 50 km/h., cu mai mult de 50 km/h in plus. Ca doar pentru asta a suspendat permisul.
[ link extern ]
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2023
latka, utilizator
Pai avocatul meu a primit doar 2 poze pe o hartie, intr-una masina mea e un punct alb, nu se vede ce e acolo si apare 115km/h, si inca un punct negru cu 155km/h care ma depasea (probabil cel pe care l-a oprit initial), iar in cealalta se vede masina clar,nr de inmatriculare etc, dar viteza este de 29km/h, cand opream deja...
Acum nu stiu ce are de facut politia/instanta/avocatul... eu vreau doar sa arat la recurs acum ca la borna 53+400m cum a scris politistul in PV limita nu este 50km/h, ci 90km/h.
Se pare ca nu atrebuit sa demonstreze nimic politia cum ati scris mai sus, doar "m-au ars" si atat... :) La fel si instanta, nici macar nu i-a interesat de cererea avocatului pentru SDN Targoviste. Si ma gandeam sa o obtin eu cumva inainte de recurs sa o am pregatita deja... ca daca stau in baza LEGILOR vad ca ma intind cainii...
DECI!!! Pot obtine cumva aceasta informatie OFICIAL de la SDN?
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2023
georgefen, utilizator
Ati avut un avocat nepregatit pentru astfel de spete.
DN 72 se poate vizualiza si pe Google Maps cu Street View. E din septembrie 2022.
Si nu se cheama recurs, ci apel.
Legea e clara, scrie ca politia trebuie sa prezinte proba tehnica. Daca nu ati cerut, judecatorul nu va baga in traista.

M-am uitat pe Street View, intre timp si am vazut o portiune de vreo citeva sute de metri (intre indicatoare) ce incepe cu putin inainte de borna cu nr. 53, cu limitare de 50 km/h.
Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2023
latka, utilizator
Cum am scris si in primul mesaj, la borna 53+350 este indicator de 70, la 53+ ceva(am uitat exact) este cel de 50, dar in PV scrie clar 53+400,inainte de cel de 70,deci eram pe limita de 90,asta ca sa ma iau dupa PV al politistului,dar noi eram mult mai departe si de 53+400 oricum...
Apel,nu ma pricep,nu asta era inportant pt mine, doar daca stie cineva cum pot obtine raspuns OFICIAL de la SDN... ca sa nu mai stea prietena mea 3luni fara pernis...daca era pe bune,nu aveam.nimic impotriva,dar politistul ala si-a batut joc de noi,ne-a chemat de la Slatina de 2ori ca asa a vrut el sa ne puna pe drumuri,noi lucram la Pirelli in OLT... poate astepta un pachetel de la mine si nu a venit,in fine,detalii....repet,impirtant e doar acel raspuns de la SDN Targoviste,restul nu ma ajuta,daca a fost avocatul sau nu pregatit etc... acelasi avocat ma reprezinta si la apel oricum,de aceea vreau sa fac eu rost de acea informatie ca sa dorm linistit...
Nu am văzut pe înregistrare la fel. Pe la 52 +800 apare indicatorul se 70, pe la 52 +950 cel de limitare la 50 și după câteva sute de metri se termina restricția.
Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2023
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Contestare amenda radar fix b_mario77 b_mario77 Bună! În urma cu ceva timp am fost detectat de aparatul radar la întrare intr o localitate.Agenta care m a oprit mi a cerut documentele, timp în care mi a ... (vezi toată discuția)
Contestare pv rutier- radar, martor asistent fara acte la el eliz_k eliz_k Buna ziua, As vrea sa va povestesc urmatoarea intamplare si sa va cer un sfat. Tranzitam cu sotul meu o localitate din Jud. Sibiu unde limita de viteza este ... (vezi toată discuția)
104km/h in localitate, sau nu? sebic sebic In timp ce conduceam autoturismul pe DJ 691 in directia Lipova, venind de pe Soseaua de centura a Timisoarei, la circa 800m de intersectia celor doua drumuri, ... (vezi toată discuția)