avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Majorare artificiala a salariului minim pe economie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Majorare artificiala a salariului minim pe economie domeniul ...

Majorare artificiala a salariului minim pe economie domeniul Construcții. Pentru a nu majora salariile conform legii de la 3000 lei la 4 000 lei consiliul de administrație a hotărât încălcând prevederile CCM la nivelul societății și CIM ale salariaților, introducerea sporului de vechime in salariul pentru a ajunge la salariul de baza lunar brut de 4000 lei. Cât de legală e aceasta hotărâre de modificare unilaterala a contractelor de munca și CCM ? Ce se poate face?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:41, 17 Ianuarie 2023
Este legala daca sindicatul a semnat actul aditional de modificare a c.c.m ... ccm reprezinta legea partilor ...
Nu s-a semnat nimic. Abia luna viitoare este stabilită inițierea negocierii CCM. Modificările făcute de ei sunt cu 1 Ianuarie 2023
Unilateral nu se poate modifica c.c.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Negociere salarii 2018 secretariat1 secretariat1 Buna ziua, Sutem 21 salariati, cu tot cu administrator-director general. OUG 82/2017 spune ca toti angajatorii vor negocia salariile, indiferent de nr. de ... (vezi toată discuția)
Ce are prioritate hotarare consiliu de administratie sau act aditional la ccm? cristina69 cristina69 Buna ziua. Am urmatoarea speta: Printr-o hotarare de Consiliu de administratie al unei societati comerciale s-a stabilit faptul ca nu se mai acorda unele ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca daca CCM poate fi modificat prin act aditional, privind platile compensatorii in vederea concedierii colective, dupa ce au fost notificate: Inspectoratul ... (vezi toată discuția)