avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Negociere salarii 2018
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Negociere salarii 2018

Buna ziua,
Sutem 21 salariati, cu tot cu administrator-director general.
OUG 82/2017 spune ca toti angajatorii vor negocia salariile, indiferent de nr. de angajati. In 2015, cand am fost vreo 28, am initiat negocierile privind CCM, insa nu s-a incheiat CCM,
Acum, este obligatorie inregistrarea PV-ului de negociere a salariilor brute la ITM? Sau Se comunica ceva la ITM??
Legea 62/2011 face referire la societatile cu mai putin de 21 salariati este obligatorie negocierea CCM, in OUG 82, este mentionat ca doar firmele cu peste 21 angajati tb sa negociere CCM...deci, daca suntem 21, negociem CCM sau nu? Salariile le-am negociat deja...

HG 846/2017 spune ca "Începând cu data de 1 ianuarie 2018, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, sumă stabilită în bani care nu include sporuri și alte adaosuri" este de 1900 lei....acum mai este obligatoriu sporul de vechime
? In CIM-uri avem trecut ca e in brut...dar pe vremea cand era obligatoriu...acum am inteles ca n-ar mai fi...mai este obligatorie acordarea sporului de vechime sau nu?
Ultima modificare: Joi, 14 Decembrie 2017
secretariat1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:59, 14 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Numai cei care au deja c.c.m. , depun la ITM actele aditionale respective..... ceilalti nu.

Sporul de vechime este obligatoriu numai daca mentionat in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.

Niciun act normativ nu prevede obligativitatea incheirii c.c.m. , ci doar obligativitatea initierii negocierii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccm la nivel de ramura marinad marinad Daca firma pe care o administrez, face parte din ramura electrotehnica pt. care exista ccm la nivel de ramura valabil pana in 2014, dar nu se regaseste in ... (vezi toată discuția)
Act aditional la contractul colectiv Strong Strong Unitatea noastra are CCM valabil încă jumătate de an, în care se specifică că salariul de bază nu poate fi stabilit sub salariul minim brut pe țară. ... (vezi toată discuția)
Nemodificare brut din ianuarie 2018 Danyella_tm Danyella_tm Buna ziua, Daca un angajator nu doreste marirea venitului brut al salariatilor din ianuarie 2018, insa propune pastrarea netului actual prin acordarea de ... (vezi toată discuția)