Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Da. Contractul chiar dacă va fi semnat de către un membru al comitetului director împuternicit pentru astra prin decizie, va fi în prealabil aprobat de comitet.
În cel mai bun caz, la acest vot de aprobare, va puteți declara abținerea de a vota, ca fiind persoana direct interesata.
Puteti semna si Dvs. atat ca titular al cabinetului cat si ca reprezentant legal al asociatiei, caci Codul Civil prevede expres ca se poate, doar ca trebuie sa menionati ca a fost in prealabil aprobat constractul de Consiliul Director al asociatiei, astfel ca e exclus conflictul de interese. Si la sedinta de CD care aproba incheierea contractului este obligatie legala sa NU participati la luarea respectivei decizii.
Multumesc pentru raspuns!
Sunt putin confuza legata de sedinta. Practic suntem 3 membri fondatori, care formeaza si comitetul director. Fara participarea mea la sedinta, vor ramane doar ceilalti 2 membri. Din cate am inteles, e nevoie de un nr impar care sa voteze in sedinta. Cum am putea proceda in acest caz?
radumititean a scris:
Puteti semna si Dvs. atat ca titular al cabinetului cat si ca reprezentant legal al asociatiei, caci Codul Civil prevede expres ca se poate, doar ca trebuie sa menionati ca a fost in prealabil aprobat constractul de Consiliul Director al asociatiei, astfel ca e exclus conflictul de interese. Si la sedinta de CD care aproba incheierea contractului este obligatie legala sa NU participati la luarea respectivei decizii.