avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna seara. Întreb pentru o cunoștință femeie.In ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna seara. Întreb pentru o cunoștință femeie.In luna martie ...

Buna seara. Întreb pentru o cunoștință femeie.In luna martie împlinește 62 de ani . Are stagiu de cotizare de 15,9 ani. Pensie de invaliditate gradul accentuat 27,6 ani . Deține o adeverință de grupa a 2 sută la sută anii 1982-1983 . Întrebarea este : dacă la trecerea de la pensie de invaliditate la pensia pentru limita de vârstă depune la dosar la casa de pensii adeverința de grupă i se adaugă la stagiul de cotizare 6 luni pentru 2 ani de grupa 2 .
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 17:47, 31 Ianuarie 2023
~ Conținut șters la cerere ~
Nu sunt mulțumit de răspuns. Ați dat un răspuns la general. Am întrebat ceva concret .

dersu uzala a scris:

Buna ziua,

Pentru pensionarea la limita de varsta, poate aduce orice dovada(adeverinte, carte de munca...) in legatura cu intreaga activitate.

Da, la trecerea de la pensie de invaliditate la pensia pentru limita de vârstă trebuie depusa la dosar la casa de pensii adeverința de grupă . I se ca adauga la stagiul de cotizare încă 6 luni pentru cei 2 ani de grupa a II-a .
~ Conținut șters la cerere ~
MULȚUMESC FRUMOS.

Cornel Vasile a scris:

Da, la trecerea de la pensie de invaliditate la pensia pentru limita de vârstă trebuie depusa la dosar la casa de pensii adeverința de grupă . I se ca adauga la stagiul de cotizare încă 6 luni pentru cei 2 ani de grupa a II-a .

Alte discuții în legătură

Pensie limita de varsta coralya50 coralya50 buna ziua, as dori sa-mi spuneti daca ma incadrez la data de 01.12.2015[/b] la pensionare pentru limita de varsta , avand urmatoarele conditii data ... (vezi toată discuția)
Cand pot beneficia de pensie? elena banisor elena banisor buna seara am o intrbare sper ca cineva sa citeasca sa primesc un raspuns Am 59 ani si 7 luni am lucrat la Filatura de Bumbac ( Central industrie ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare gaben59 gaben59 Buna ziua. ma numesc Gabriel Gorea nascut in februarie 1959,pensionar invaliditate gr II din anul 2007,gradul I din februarie 2013, handicap accentuat din ... (vezi toată discuția)