avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Solicitare daune sindrom posttraumatic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Solicitare daune sindrom posttraumatic

Se prezintă următoarea situație: în decembrie 2020 persoana X a obținut ordin de protecție în urma agresiunii domestice săvârșite de partenerul ei de viață. A fost și un dosar depus la poliție. Victima, a renunțat de bună voie atat la prelungirea ordinului cât și la acuzațiile aduse, dorind sa se detașeze totpal de acea persoană. După mai bine de 2 ani de la eveniment, victima apelează la consiliere psihologica iar dpdv profesional, a demisionat dintr o funcție de conducere datorita stării posttraumatice (stima de sine scăzută etc). După mai bine de 2 ani de la întâmplarea respectiva se poate pune în discuție solicitarea unor daune? Dacă da, as dori detalii.
Buna ziua.
Da, se pot solicita astfel de daune daca se poate dovedi un prejudiciu moral, extrapatrimonial. Trebuie sa aduceti dovezi clare din care sa reiasa aceasta legatura de cauzalitate intre fapte si prejudiciu. Va recomand sa apelati la un avocat.
Doar daca se va dovedi o legatura de cauzalitate certa intre fapta si prejudiciu. E greu, dar nu imposibil. Luati in calcul ce implica o astfel de actiune in instanta, incluisv din punct de vedere psihologic.
Șanse foarte mici ,mai ales după atât timp.Daca s ar fi întâmplat după producerea incidentului.s ar fi.putut discuta .Speta e interesant de discutat la nivel teoretic,practic greu de crezut ca un demers judiciar ar avea șanse sau ca eventualele daune obtinute ar merita efortul..
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Exista regrete (tardive) pt faptul ca victima a renunțat la proces însă la acel moment au fost deplin justificate. Nu e plăcut sa fii în aceeași sala cu persoana care te ameninta cu moartea ținând o sticla sparta deasupra capului tău.
Din păcate sindromul posttraumatic exista, chiar și după 2 ani.


CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Șanse foarte mici ,mai ales după atât timp.Daca s ar fi întâmplat după producerea incidentului.s ar fi.putut discuta .Speta e interesant de discutat la nivel teoretic,practic greu de crezut ca un demers judiciar ar avea șanse sau ca eventualele daune obtinute ar merita efortul..

Va cred dar nu pe mine trebuie sa ma convingeți ci o instanta de judecata.In funcție de actele medicale avute discutați cu un av din zona dvs ..

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala - masura provizorie de atribuire a folosintei locuintei nasti23 nasti23 Va rog sa-mi spuneti ce se intampla intr-un dosar care are ca obiect ordonanta presedintiala - masura provizorie de atribuire a folosintei locuintei, materie ... (vezi toată discuția)
Violenta domestica Marcu2014 Marcu2014 Buna ziua, Ma intereseaza parerea persoanelor avizate care cred ca imi pot oferi o indrumare. As dori sa stiu in ce conditii se aplica legea impotriva ... (vezi toată discuția)
Daune morale litigii de muncă angajatorul poate cere pretenții ... nicoleta_elena nicoleta_elena daune morale litigii de muncă Angajatorul poate cere pretenții daune morale angajatului?si in ce conditii (vezi toată discuția)