avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Dacă nu sunt divorțați, soția sau ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Dacă nu sunt divorțați, soția sau copiii ar putea ...

Bună ziua! Dacă nu sunt divorțați, soția sau copii ar putea lua pensie de urmas? În condițiile în care el nu mai locuiește la adresă cu soția de mai bine de 10 ani. A fost scos du casă de către ea și copii. El locuiește cu sora și mama lui de atunci și a fost ajutat și întreținut de ele .Acum are pensie de un an și se gândește sa divorțeze și ea nu acceptă. Nu vrea să le lase nimic copiilor și nici soție. Există o vreo varianta pentru ca soția sau copii sa nu beneficiaze de pensie de urmaș?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:33, 6 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are nevoie de acordul soției.pt a divorța, totul e sa contacteze un avocat..Dacă divorțează nu se pune problema pensiei de urmas pt fosta soție,oricum chiar dacă ar ramane căsătoriți trebuiesc îndeplinite unele condiții etcetc.
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Mulțumesc pentru răspuns! Dar îmi puteți spune care ar fi acele condiții? Momentan el e la spital,speram să fie totul bine. De aceea vă întreb pentru al liniști până la un eventual divort.
Ea nu a lucrat niciodată iar el nu își dorește sub nici o forma să aibă ceva de pe urma lui.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ii va fi inca sotie la data decesului lui, va beneficia de pensie de urmas in urmatoarele conditii.

Soţul supravieţuitor:

• la împlinirea vârstei-standard de pensionare, dacă durata căsătoriei a fost de cel puţin 15 ani. Dacă durata căsătoriei a fost mai mică de 15 ani, dar de cel puţin 10 ani, cuantumul pensiei de urmaş cuvenit se diminuează cu 0,5% pentru fiecare lună, respectiv 6% pentru fiecare an de căsătorie în minus;

banuiesc ca sunt majori copii.

Da,sunt majori! Și durata căsătoriei nu o știu exact,dar e trecut de 15 ani,cel puțin 15 ani au fost fericiți.
E o situație de familie complicată, nu le înțeleg comportamentul copiilor lui .
El încă are domiciliul la adresa soției, casa fiind a părinților ei ,dacă își schimbă domiciliul la adresa mamei lui ar putea fi o piedică în a mai beneficia de
pensia de urmaș?
Sau singura soluție e divorțul?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
n-are nicio importanta adresa, ci cal;itatea de sot.
nu le înțeleg comportamentul copiilor lui .

Poate daca i-ar intreba cineva, ar putea da o explicatie.
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2023
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas dupa divort si recasatorire monica2012 monica2012 Sora mea, casnica, a divortat dupa 37 de ani de casnicie pierzand printre altele si pensia de urmas in situatia in care sotul ei ar fi decedat inaintea ei. La ... (vezi toată discuția)
Doresc informatii despre drepturile dupa casatorie l-boghian l-boghian Buna ziua.Am divortat in anul 1999 dar am continuat sa traim impreuna formand o pereche.As dori sa stiu daca ma recasatoresc cu acelasi barbat cu care am ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas iulian20121971 iulian20121971 Buna seara! Mama mea a fost casatorita cu tatal meu vitreg doar 8 ani, iar 24 ani au convietuit. Dupa deces, mama mea a primit pensie de urmas doar 6 luni. ... (vezi toată discuția)