avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună avocat.net! Aș dori să știu dacă am ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună avocat.net! Aș dori să știu dacă am înțeles corect ...

Bună avocat.net! Aș dori să știu dacă am înțeles corect conținutul art.141 lit.b din legea 227/2015
Art. 141 - Excepţii specifice contribuţiilor de asigurări sociale
Se exceptează de la plata contribuţiilor de asigurări sociale următoarele venituri:
(...)
b) veniturile din salarii şi asimilate salariilor realizate de către persoanele fizice asigurate în sisteme proprii de asigurări sociale, din activităţi pentru care există obligaţia asigurării în aceste sisteme potrivit legii;
Modificare introdusă de ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 79 din 8 noiembrie 2017, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 885 din 10 noiembrie 2017.
Pentru a înțelege sensul juridic, propun să analizăm din punct de vedere gramatical textul de la lit. b), care deducem că este supus influenței primului aliniat unde prevede că tocmai este o excepție și că de aceea persoanei care îndeplinește condiția de asigurat într-un sistem propriu de asigurări sociale nu trebuie să i se rețină contribuția la asigurări sociale, astfel că: veniturile din salarii şi asimilate salariilor realizate de către persoanele fizice asigurate în sisteme proprii de asigurări sociale, din activităţi pentru care (în mod normal) există obligaţia asigurării în aceste sisteme potrivit legii, se exceptează. Vă mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Pensionar militar moldodia moldodia Pensionarul militar care se angajeaza cu contract de munca este scutit de la plata CAS pentru veniturile din salarii? (vezi toată discuția)
Restituire contributie la pensie pentru pensionarii militari angajati cu cim Miha2018 Miha2018 Buna ziua!!! Suntem o firma de paza si protectie si printre angajati au existat si mai exista inca salariati pensionari din sistemul militar, angajati in ... (vezi toată discuția)
Legea 227/2015 art.141 lit.b Ioan64 Ioan64 Bună ziua. Aș dori să mă lămuresc în privința formei finale valabile a articolului 141 lit. din legea 227/2015, cod fiscal, care prevede că se ... (vezi toată discuția)