avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Seara buna ! La asociațiile de proprietari, cum se ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Seara buna ! La asociațiile de proprietari, cum se plătesc ...

Seara buna !
La asociațiile de proprietari, cum se plătesc cheltuielile de judecată si respectiv onorariul ?....pe nr de apartamente , pe nr de persoane sau pe cotă indiviză din contractele de proprietate ?
...problema 2 :
Dacă un proprietar care a cumpărat ap la mansardă poate face pe cheltuiala lui sau printr-o firmă autorizată reparații la acoperiș cu acordul cui...al asociației...al tuturor proprietarilor sau cu hotărâre în Adunarea generală prin vot ?
Mulțumesc anticipat pentru răspuns !
Cu respect , Bogdan Machedom!
1-Repartizarea cheltuielilor de judecata se aplica tuturor apartamentelor individual pe cota-parte indiviza,
2-Apartamentul de la mansarda este edificat parcurgand procedura legala proiect tehnic,autorizatie de construire,
certificat de urbanism consemnare in cartea tehnica a constructiei?
Mansarda este edificata pe intreaga suprafata a terasei necirculabile?
Daca mansarda este edificata cu respectarea dispoztiilor in vigoare,atunci acoperisul reprezinta parte comuna
Conform disp L nr 196/2018 asociatia de proprietari se infiinteaza cu scopul asigurarii starii tehnice a partii comune de constructii si instalatii din imobil
Costurile aferente reparatiilor la partea comuna se repartizeaza tuturor proprietarilor functie de cota indiviza
Mulțumesc ptr răspuns!
...la primul punct ...în baza cărui articol/lege/amendament se supune plata pe vota indiviză?....și de ce nu poate fi stabilit prin AGA cu 50+ 1, ca suma cheltuielilor de judecată sa fie împărțită în mod egal la nr de apartamente?
Proprietarul de mansardă poate face relații pe interiorul mansardei antifonand/lipind/etanșare a acoperișului dacă proprietarul insista să facă pe banii lui și se aprobă în AGA, sau indiferent de situație doar asociația are dreptul sa intervină sa facă acele izolații/reparații?
Angajarea unui avocat inseamna servicii....toate serviciile sunt pe cota parte...legea 196/2018.
Multuuuumesc! Cu respect și mă angajez ca voi reveni cu un posibil dosar ptr instanță, ptr a susține asociația de proprietari în litigiul cu dezvoltatorul.

Alte discuții în legătură

Inundatie apartament cauzata mansarda vecinului DianaMG DianaMG Buna ziua, Am achizitionat anul trecut un apartament la etajul 3/3. Deasupra apartamentului a fost construita acum 4-5 ani o mansarda. Dupa ... (vezi toată discuția)
Cine plateste reparatia la acoperisul blocului mansardat ovidiu1984 ovidiu1984 Buna seara. Am cumparat un apartament la mansarda.Doresc sa stiu daca am probleme cu acoperisul cine plateste?Presedintele asociatiei a spus ca terasa ... (vezi toată discuția)
Acoperis mansarda pe bloc miha_silvi miha_silvi Am si eu o intrebare: am cumparat un apartament situat la mansarda unui bloc si acum avem ceva probleme cu acoperisul. Am anuntat ceilalti locatari despre ... (vezi toată discuția)