avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara, conform hotararii de divort, fostul sot ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara, conform hotararii de divort, fostul sot trebuie sa ...

Buna seara, conform hotararii de divort, fostul sot trebuie sa isi schimbe numele ( a luat numele meu in urma casatoriei si trebuie sa revina la vechiul nume ), dar el nu vrea. Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: herminast , utilizator 21:06, 23 August 2025
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti anunta la evidenta populatiei, i se poate pune un vedere si de ei sa il schimbe.
Oricum il va schimba cand expira.
Pe dvs nu va afecteaza decat in orgoliu.
Buna ziua, nici acum cand ii expira buletinul nu vrea să își schimbe numele Mă amenința ca ma da in judecata si nu isi schimba numele. Mai poate face ceva, având în vedere ca hotărârea e definitivă?
acest răspuns util
Pai nu are cum sa nu isi schimbe numele daca a expirat buletinul ca trebuie sa prezinte hotararea de divort.
Nu are mituv sa va dea un judecata, dar e treaba ei.
Ultima modificare: Duminică, 17 August 2025
gi-jane2, moderator
acest răspuns util
Este obligat să respecte cele dispuse prin hotărârea de divorț. Mergeți la evidența persoanei și cereți să se ia act de hotărârea de divorț, care se va adăuga în baza de date la ambii, în baza legăturii dintre soți. Cereți să se pună o atenționare, dacă este posibil, astfel ca el, dacă vine la preschimbare și nu comunică că a divorțat, să se cunoască situația și să i se ceară actul de divorț. Nu este după cum vrea el, și dacă pe cererea de preschimbare se declară căsătorit și nu divorțat, este pasibil de infracțiunea de fals în declarații. Presupun că vă faceți griji că va face prostii purtând numele dvs.

Alte discuții în legătură

Schimbare buletin intre divort si partaj anabanana anabanana Am divortat de sotul meu in urma cu cateva luni. Am introdus actiune de reintegrare deoarece am fost gonita de acasa si actiunea de partaj la care intra toate ... (vezi toată discuția)
Pastrarea numelui de familie dupa divort elisah elisah La divortul prin notaiat sotul a fost de acord cu pastrarea numelui de famile de catre sotie. Mai este posibil sa se revina asupra acestei ... (vezi toată discuția)
Vreau sa anulez luarea in spatiu a unei persoane queenimob queenimob Fiul meu a fost casatorit si impreuna cu sotia au locuit intr-un apartament al meu.Dupa divort,fosta sotie si-a pastrat numele fiului meu.Vreau sa stiu cum ... (vezi toată discuția)