avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua.va rog sa ma ajutati in lamurirea urmatoarei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua.va rog sa ma ajutati in lamurirea urmatoarei probleme: tatal ...

buna ziua.va rog sa ma ajutati in lamurirea urmatoarei probleme:tatal meu a decedat in 2017,sunt singurul copil rezultat in urma casatoriei cu mama mea care este inca in viata.dupa deces nu am facut dezbatere de mostenire,am considerat impreuna cu mama ca nu este nevoie de asa ceva,avem o relatie foarte buna.doresc sa stiu ce cai avem de urmat pentru lamurirea situatiei,adica mostenire.nu tinem neaparat sa facem acest lucru insa doresc sa stiu ce se poate intampla in situatia in care va deceda si mama.cum voi putea lamuri situatia cu mostenirea si transferul proprietatii(singurul bun este un apartament)pe numele meu.ce prbleme voi intampina?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:21, 13 Februarie 2023
Ati considerat, dar... nu a fost o idee buna. Ca daca dezbateati succesiunea in termen de 2 ani de la decesul tatalui, nu mai plateati impozitul de 1% catre stat. Deci, v-ar fi costat mai putin.
La decesul mamei, va trebui sa dezbateti succesiunile ambilor parinti. Proprietar veti deveni dupa finalizarea procedurii succesorale, in baza certificatului de mostenitor dupa parintii dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire petrovantea12 petrovantea12 Buna, dupa decesul ambilor parinti,eu fiind singurul mostenitor(fiu),pot beneficia de terenul lasat de ei,fara a avea act de mostenire? Trebuie sa dezbat ... (vezi toată discuția)
Moștenire, succesiune, renunțare succesiune! . Alina Palade Alina Palade Bună ziua, situația sta în felul următor :tatăl meu este decedat, noi suntem doua surori și mama în viață dar ea este cu Avc și este în grija mea, ... (vezi toată discuția)
Succesiune Sinzianna Sinzianna S-a deschis succesiunea in anul 1998 dupa mama mea decedata in 1995. Pe certificatul de mostenitor pe care il detin tatal meu a renuntat la mostenire in ... (vezi toată discuția)