avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara, De 5 ani de zile ne confruntăm cu o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara, De 5 ani de zile ne confruntăm cu o problema pe ...

Buna seara,
De 5 ani de zile ne confruntăm cu o problema pe care am sesizat-o de curând: un consum suplimentar destul de mare pe scara: în jur de 20-25 MC, care se împarte la apartamentele conectate la rețeaua de apă. Am remarcat că indecșii citiți de către asociația de proprietari (toate contoarele sunt montate la intrarea fiecărui apartament) sunt numere întregi ...am întrebat în scris, și președintele asociației mi-a dat un răspuns care m-a făcut să pun semne de întrebare asupra capacității lui de a înțelege realitatea: a spus că asociația citește doar valorile întregi fiindcă furnizorul de apa emite factura pe număr intregi (adică numai metri cubi). Specific că la intrarea fiecărei scări a blocului este un apometru de branșament și 19 apometre pe scara...ce as putea face sa îndrept aceasta situație? Adică să îl determină să citească apometrele de la fiecare apartament cu cele trei zecimale semnificative: a sutelor de litri, zecilor de litri și a litrilor?
Mulțumesc pentru răspuns!
Cel mai recent răspuns: CostinelStoicea , utilizator 09:07, 18 Februarie 2023
Pentru simplificarea proceduri,ar fi de preferat sa se comunice valoare consum unitati intregi
Decat sa se inregistreze 25,624 mc sa se comunice 26 mc
Una este să neglijezi partea zecimală când există un singur apometru incircuit și alta este sa neglijezi partea zecimală a 19 apometre ( se pot neglija între 1,9 MC și 17,1 MC)...prin citirea exacta și adunarea citirilor exacte, diferența între apometrul de branșament și suma contoarelor individuale ar fi mult mai mică, nu că acum undeva in jur de 20 MC...precizez că nu există pierderi pe rețeaua principala
Sunt multe "variabile", care pot contribui la acea diferența. Dar da, primul pas e să elimini pe fiecare, așa că citirile trebuie sa se facă măcar cu 2 zecimale, ca să eliminați o prima suspiciune. Altfel.. e o discuție lunga, legat de alte posibile cauze. Am avut și noi, la asociație problema asta.
Așa este... majoritatea locatarilor au schimbat apometrele de clasa b cu apometre de clasa c...citirea ar trebui sa se facă în același timp cu contorul de branșament..nu am așteptări că suma contoarelor sa fie egala cu valoarea contorului de branșament...dar mă aștept ca valoarea sa nu mai fie de 20.000 l sau 25.000 l

latka a scris:

Sunt multe "variabile", care pot contribui la acea diferența. Dar da, primul pas e să elimini pe fiecare, așa că citirile trebuie sa se facă măcar cu 2 zecimale, ca să eliminați o prima suspiciune. Altfel.. e o discuție lunga, legat de alte posibile cauze. Am avut și noi, la asociație problema asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea diferentelor de apa veracuciula veracuciula Ce se poate face in cazul in care unii vecini nu dau citirea contorului de apa iar noi ceilalti suntem obligati mereu sa platim pierderile de apa chiar daca ... (vezi toată discuția)
Citire contor apa Robby_na Robby_na buna ziua! as vrea sa stiu, explicit, cum se citeste contoarul la apa ( apometru 5 cifre, ex. 00789), pentru a evita discutiile in contradictoriu cu alte ... (vezi toată discuția)
Apometre cu citire radio (pareri) sterod sterod In Asociatia noastra dorim sa schimbam apometrele vechi (de 3-4 feluri), si vechimi cuprinse intre 13 si 3/4 ani cu unele noi si mai ales cu citire radio. ... (vezi toată discuția)