avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... citire contor apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

citire contor apa

buna ziua! as vrea sa stiu, explicit, cum se citeste contoarul la apa ( apometru 5 cifre, ex. 00789), pentru a evita discutiile in contradictoriu cu alte persoane. Eu stiu ca ultima cifra nu se ia in calcul efectiv. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 11:46, 1 Februarie 2019
Este contor cu patru cesulete mici in partea de jos?
nu, are 5 cifre, adica ceva de genul 00935, iar eu stiu ca ultima reprezinta un fel de zecimala,
Vedeti ca aceste cifre sa nu fie scrise pe culori diferite sau sa fie delimitate de un desen special pe cadran.
Orice contor are si zecimale.
Sunt mai multe modele de contoare.
Puteti verifica daca apometrul arata exact 10 litri prin umplerea unei galeti sau unui vas gradat.B-)
Era mai simplu sa ne spuneti ce tip de apometru aveti, poate ne prindeam si noi mai repede. Orice model de apometru trebuie sa aiba un afisaj clar si sa nu dea voie sa se faca speculatii dintr-astea ca ultima cifra trebuie luata in calcul sau nu.
Deci, de obicei apometrele casnice pot masura si afisa urmatoarele, cum privesti pe aparat, de la dreapta la stanga: litri, zeci de litri, sute le litri (de obicei pe culoarea rosie), apoi unitati de mc, zeci de mc, sute de mc si mii de mc.
Pentru a intelege exact ce vreau sa spun, ati observat ca m-am referit la doua unitati de masura diferite: litri si mc. Ei, se stie ca 1 mc = 1000 litri...
Deci un apometru casnic poate masura 9 9 9 9 , 9 9 9 mc dupa care trece in zero si masoara in continuare daca este verificat metrologic.
Revenind la intrebarea initiala, sunt asociatii care inregistreaza toate cifrele, asa cum ati dat dvs. exemplu, adica 0935,000 , deci calculul se face la "litru", insa majoritatea asociatiilor fac o rotunjire functie de valoarea primei cifre semnificative de dupa virgula (a sutelor de litri), daca este mai mare de 5 indexul se considera a fi 0936, daca este mai mica de 5, atunci indexul se considera a fi 0935...
Deci, atentie la zecimale. Trebuie sa stiti exact cum masoara apometrul dvs., unde sunt intregii si unde sunt zecimalele. De obicei administratorul - sau ma rog, cel care face lecturarea apometrului, cunoaste acest lucru si va poate spune si dvs.
Dar informativ, cam ce consum lunar de apa aveti?

Alte discuții în legătură

Cum citesc un contoar de apa rece? Claudiu. Claudiu. Apometrul are 5 cifre este de apa rece cum se citeste,eu stiu k ultima nu se citeste (vezi toată discuția)
Cum se citeste corect un apometru? cristianapopa cristianapopa buna ziua! am o mare dilema ! cum se citeste corect un apometru?dc stie cineva cum il rog f.frumos sa-mi dea un raspuns ,si apoi o sa-i trimit toate datele ... (vezi toată discuția)