avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit venit chirii NIF sau CNP.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit venit chirii NIF sau CNP.

Buna ziua,
Va supun si eu atentiei urmatoarea situatie:

-cetatean cu dubla cetatenie, romana si elvetiana,
-cetatean elvetian din anul 2008 cu pasaport si carte de identitate elvetiene,
-are rezidenta fiscala in Elvetia unde este angajat si asigurat medical,
-are 2 imobile in Romania pe care le inchiriaza, declaratia unica fiind depusa pana acum pe NIF.
In anul 2021 obtine un pasaport roman de tip CRDS unde se specifica rezidenta elvetiana. Aflam acum ca datorita acestui pasaport ar fi obligat sa depuna declaratia unica pe CNP.
Intrebarea mea este - nu isi asuma in acest fel, voluntar, doua rezidente fiscale, ceea ce ar fi ilegal?

Multumesc anticipat pentru raspuns si sper sa fie folositor si altor persoane aflate in aceeasi situatie, asa cum mi-au fost si mie utile multe dintre raspunsurile de pe acest site.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2023
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Fantastic!!! deea_lex deea_lex Imi permit sa va impartasesc ultima mea experienta legata de infiintarea unei societati comerciale dorindu-va sa nu vi se intample niciodata.... Strangem ... (vezi toată discuția)
Angajare cetatean strain office.carmen office.carmen In ce conditii poate o firma sa angajeze un cetatean care are domiciliul in Ungaria? Nu are CNP si actul de identitate este eliberat de autoritatile ... (vezi toată discuția)
Inexistenta codului fiscal nif în unele țări face imposibilă actualizarea datelor personale la un cont banca7r din românia ptr posesorul contului plecat în străinătate!? Lucias26 Lucias26 Din cauza inexistenței în soft-ul băncii Raiffeisen Bank,a situatiei alternative de cetățen romăn cu domiciliul în străinătate fără cod ... (vezi toată discuția)