avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării PRIMA CASA - pot vinde mai devreme de 5 ani?
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

PRIMA CASA - pot vinde mai devreme de 5 ani?

Buna ziua,

Am achizitionat de curand o locuinta prin prima casa pe care as fii tentata s-o vand in urmatoarea perioada. Conform ctr de garantare cu FNGCIMM, locuinta nu poate fii vanduta mai devreme de 5 ani; in schimb, "din auzite" am aflat ca totusi achizitiile prin "prima casa" pot fii vandute mai devreme de 5 ani doar daca viitorul cumparator indeplineste conditiile pe prima casa, achizitioneaza tot prin acest program.
As dori sa stiu daca este corecta aceasta informatie sau trebuie obigatoriu sa astept 5 ani !!!

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 22:27, 15 Februarie 2010
Acum conteaza ce va impresioneaza mai mult : un contract scris, oficial, care prevede negru pe alb interdictia de instrainare, sau vorbele de pe la colturi?

Interdictia de instrainare este doar pe durata existentei creditului - daca dvs. reusiti sa va rambursati mai repede creditul - de ex. prin incasarea de la cumparator a pretului in proportie de 90% sau cat este necesar pentru acoperirea imprumutului, interdictia inceteaza. Puteti incheia cu cumparatorul o promisiune/antecontract de vanzare-cumparare in forma autentica sau sub semnatura privata, si acesta sa va vireze intai suma necesara acoperirii creditului. Stingeti creditul, se radiaza ipoteca si interdictia si incheiati linistiti contractul in forma autentica, iar dvs. incasati eventuala diferenta de pret.
In cazul in care cumparatorul nu va poate achita creditul in bani lichizi, ci la randul sau contracteaza un credit, ar trebui sa obtineti acordul scris al beneficiarului interdictiei de instrainare - Fondul. Discutati cu banca de la care ati contractat creditul care este modalitatea de obtinere a acestui acord de la Fond.
Raspunsul direct si clar la intrebarea dvs este NU!B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa - pot vinde mai devreme de 5 ani ? benibeni benibeni Buna ziua, Am achizitionat de curand o locuinta prin prima casa pe care as fii tentata s-o vand in urmatoarea perioada. Conform ctr de garantare cu FNGCIMM, ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unei case ravi79 ravi79 In 2007 am cumparat o casa natonalizata de la stat (regia fondului locativ) si doresc sa o vand. Pe contract este trecuta o clauza, ca nu pot sa o instrainez ... (vezi toată discuția)
Pot vinde un apartament achizitionat prin credit? mircea_thegreek mircea_thegreek imi puteti spune, va rog, daca pot vinde apartamentul achizitionat in 2012, prin credit prima casa si achitat dupa circa 4 luni? stiu ca exista o restrictie de ... (vezi toată discuția)