avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot vinde un apartament achizitionat prin credit?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot vinde un apartament achizitionat prin credit?

imi puteti spune, va rog, daca pot vinde apartamentul achizitionat in 2012, prin credit prima casa si achitat dupa circa 4 luni? stiu ca exista o restrictie de 5 ani de la dobandire, dar aceasta restrictie se aplica si daca am achitat creditul ?

multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:40, 31 Decembrie 2013
Nu aveti posibilitatea vanzarii chiar daca ati achitat creditul. Numai dupa trecerea celor 5 ani veti putea vinde locuinta.

HG nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului Prima casa.

ANEXA Nr. 2 - CRITERII de eligibilitate pentru beneficiarii care achizitioneaza locuinte finalizate, care urmeaza sa se construiasca sau aflate in faza de constructie la rosu si pentru finantatori

Art. 1
Criteriile de eligibilitate pentru beneficiarii care achizitioneaza in cadrul programului o locuinta finalizata sunt urmatoarele:

f) se obliga sa nu instraineze locuinta achizitionata in primii 5 ani de la data dobandirii; dupa expirarea acestui termen, in cazul preluarii contractului de credit de catre un tert, acesta trebuie sa intruneasca criteriile de eligibilitate pentru beneficiarii programului;

Ultima modificare: Luni, 30 Decembrie 2013
cyan, moderator
Vedeti ce s rie in contract.
In mod normal nu ar trebui sa existe restrictie.
In baza contractului de garantare, asupra terenului pe care urmează să se construiască locuinţa în cadrul Programului, precum şi asupra locuinţei viitoare şi a celei construite de beneficiarul individual se instituie un drept de ipotecă legală de rangul I în favoarea statului român, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice, precum şi în favoarea finanţatorilor, proporţional cu procentul de garantare până la finalizarea procedurii de executare silită asupra imobilului care face obiectul garanţiei, potrivit legii, cu notarea interdicţiei de înstrăinare a locuinţei şi a terenului pe o perioadă de 5 ani, precum şi a interdicţiei de grevare a acestora cu orice alte sarcini.

(712)În cazul rambursării anticipate a finanţării înainte de expirarea termenului de 5 ani, interdicţiile de înstrăinare prevăzute la alin. (7), (71), (72) şi (710) se radiază în condiţiile legii.
Ultima modificare: Luni, 30 Decembrie 2013
thad92, utilizator
din citatele dvs nu reiese ca nu pot vinde bunul imobil...creditul a fost achitat, in consecinta nu ma incadrez in niciunul din punctele enumerate.
multumesc oricum!
V-a scris @thad mai sus ca puteti vinde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa - sunt eligibil daca am o casa in proprietate? mick_the_builder mick_the_builder ce sanse am sa beneficiez de program daca am o casa pe numele meu?este valabil un contract de mana de acum 3 luni prin care renunt la dreptul de proprietate in ... (vezi toată discuția)
Conditii prima casa claudyta claudyta buna ziua .ce conditii trebuie sa ai ca sa intri in programul prima casa ? va multumesc (vezi toată discuția)
Prima casa si contractul de vanzare cumparare intre rude iulia pinzaru iulia pinzaru Buna seara, dilema este urmatoarea: in programul \"prima casa\" exista restrictii prin care ginerele sa nu poata cumpara un apartament de la ... (vezi toată discuția)