avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, de 2 ani am cumparat o casa la tara, am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, de 2 ani am cumparat o casa la tara, am facut fantana ...

Buna ziua, de 2 ani am cumparat o casa la tara, am facut fantana in gradina. De cateva zile apa a inceput sa miroase a canalizare, atunci ne am dat seama ca vecinul nostru care are hazna lipita de gardul nostru trage cu o pompa si deverseaza totul langa fantana noastra la aproximativ 10 metri. Va rugam sa ne ajutati cu un sfat, ne otraveste incet si sigur. Vrem sa il dam in judecata si nu cunoastem pasii. Multumim anticipat pentru sfaturi.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
1. Discutati CIVILIZAT cu el si poate o rezolvati fara instanta.
2. Formulati o plangere la DSP si va fi amendat de ei. Poate este suficient.
3. Solicitati ajutorul unui avocat care sa formuleze o notificare catre el si primarie prin cabinet. Poate se potoleste.
4. Tot cu avocatul formulati cererea de chemare in judecata.
Sunt oameni cu care nu se poate discuta civilizat, pe un teren foarte ingust si a facut o casa cu 2 nivele, balcon cu vedere in toata curtea noastra, a luat abuziv terenul din spatele casei noastre, am inteles, ne jigneste, am inteles si asta, dar sa ne otraveasca asta nu inteleg...
Faceti plangere la primarie- ca le trebuia autorizatie pt construirea fosei sau hazna ce e aia, la garda de mediu- v-ar prinde bine sa puteti proba.
Până vă rezolva problema primaria,garda de mediu,DSP-ul,instanta poate dura foarte mult.
Până atunci cumpărați si instalați echipamente de dezinfecție și filtare a apei.
Nu puteți să stați fără apă bună de băut și să așteptați luni poate chiar ani de zile.
Ultima modificare: Vineri, 3 Martie 2023
mitabiciclista, utilizator
Actualmente au intrat in vigoare dispozitii speciale pentru detinatorii de fose septice
Sesizati oficial comisariatul garzii de mediu

Alte discuții în legătură

Distante minime intre constructii intre gard vecin, amplasamente fose septice si alte constructii alexim_mihai alexim_mihai Buna ziua! Am construit un wc in curte la tara cu fosa betonata complet, vecinul meu dupa doi ani s-a trezit ca nu-i convine locatia fosei deoarece are o ... (vezi toată discuția)
Conflict garda de mediu nelugoloman nelugoloman Am depus o reclamatie la Garda de Mediu impotriva vecinului pentru ca scurgerile de la toaleta si anexa pentru animale se revarsa in curtea noastra . am ... (vezi toată discuția)
Distanta haznalelor de constructii e001 e001 vreau sa construiesc o hazna si nu stiu distanta prevazuta de lege pt a nu afecta casa vecinului care este aproape de hotar.daca am sapat la doi metrii de ... (vezi toată discuția)