avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, de 2 ani am cumparat o casa la tara, am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, de 2 ani am cumparat o casa la tara, am facut fantana ...

Buna ziua, de 2 ani am cumparat o casa la tara, am facut fantana in gradina. De cateva zile apa a inceput sa miroase a canalizare, atunci ne am dat seama ca vecinul nostru care are hazna lipita de gardul nostru trage cu o pompa si deverseaza totul langa fantana noastra la aproximativ 10 metri. Va rugam sa ne ajutati cu un sfat, ne otraveste incet si sigur. Vrem sa il dam in judecata si nu cunoastem pasii. Multumim anticipat pentru sfaturi.
Respect, primarie aproape inexistenta, s au uitat lung la mine cand le am dus dosarul cu fosa conform legii. Ma intreb daca il mai gasesc la ei daca intreb.

gi-jane2 a scris:

Faceti plangere la primarie- ca le trebuia autorizatie pt construirea fosei sau hazna ce e aia, la garda de mediu- v-ar prinde bine sa puteti proba.

Cu respect, vecinul meu a construit o casa de 200mp pe un teren foarte ingust cu balcon si vedere la noi in curte, a daramat gardul din spatele casei si a marit curtea pe terenul nostru, ba chiar ne a amenintat cu inspectia in constructii daca facem casa in fata balconului lor, in ideea ca el a construit casa pe limita de proprietate cu vecinul din spatele lui si i a luat tot soarele.

Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
1. Discutati CIVILIZAT cu el si poate o rezolvati fara instanta.
2. Formulati o plangere la DSP si va fi amendat de ei. Poate este suficient.
3. Solicitati ajutorul unui avocat care sa formuleze o notificare catre el si primarie prin cabinet. Poate se potoleste.
4. Tot cu avocatul formulati cererea de chemare in judecata.

Ar fi bine să aveți toate actele și autorizațiilor in regulă și dumneavoastră pentru că cei care vin în control îl cercetează mai întâi pe cel care a reclamat,așa e obiceiul pe la noi:"tot am venit aici vă vedem ce găsim în neregulă și la ăsta care ne-a scos din birou".
Să fiți pregătită cu toate actele.

ioana zamfirescu a scris:

Respect, primarie aproape inexistenta, s au uitat lung la mine cand le am dus dosarul cu fosa conform legii. Ma intreb daca il mai gasesc la ei daca intreb.

Ultima modificare: Miercuri, 8 Martie 2023
mitabiciclista, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distante minime intre constructii intre gard vecin, amplasamente fose septice si alte constructii alexim_mihai alexim_mihai Buna ziua! Am construit un wc in curte la tara cu fosa betonata complet, vecinul meu dupa doi ani s-a trezit ca nu-i convine locatia fosei deoarece are o ... (vezi toată discuția)
Conflict garda de mediu nelugoloman nelugoloman Am depus o reclamatie la Garda de Mediu impotriva vecinului pentru ca scurgerile de la toaleta si anexa pentru animale se revarsa in curtea noastra . am ... (vezi toată discuția)
Distanta haznalelor de constructii e001 e001 vreau sa construiesc o hazna si nu stiu distanta prevazuta de lege pt a nu afecta casa vecinului care este aproape de hotar.daca am sapat la doi metrii de ... (vezi toată discuția)