avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Deversare ape uzate pe strada
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Deversare ape uzate pe strada

Buna ziua. In zona in care locuim nu exista canalizare asa ca avem o fosa septica ecologica. Acest tip de fosa, pentru cine nu cunoaste, are 2 compartimente, unul de namol si unul de apa. apa din primul compartiment se infiltreaza in sol printr-un sistem de drenaj. Avand un sol argilos, avem si un bazin colector, unde se strange apa ce nu a putut fi drenata in sol. in acest bazin exista o pompa ce scoate suplimentul de apa cand aceasta depaseste un anumit nivel.
Acum intrebarea mea este: aceasta apa o pot deversa pe strada (strada e mult spus, avem langa gard o suprafata cu pietris pe care ar urma sa facem aceasta scurgere) ? Avand in vedere ca aceasta apa ar ajunge in sol, daca ar fi destul de permisiv. Nu stiu insa daca dpdv legat este ok, nu as vrea sa luam amenda. momentan folosim aceasta apa la udatul florilor si a gazonului dar pompa are debit de apa cam mare si nu reuseste pamantul sa absoarba.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: CriTin , utilizator 21:46, 14 Septembrie 2019
Nu ,nu aveti voie ! Vedeti ca amenzile de la mediu sunt destul de mari .
Nici daca apa respectiva e curatata? la cum e concoputa fosa, ea ar trebui sa ajunga in pamant ...e o problema legata de strada sau de folosirea ei in general?
Bineinteles ca e vorba de strada , sau oricare alt spatiu din afara gospodariei dvs . De mentionat , ca in afara celor de la mediu , va pot crea neplaceri atat cei de la SANEPID cat si primaria . Totusi aveti si posibilitatea vidanjarii acelei ape rezultate sau retinerii ei pe proprietatea dvs ...
Stiti cumva articolul din lege care reglmenteaza acest fapt?
mentionez ca drumul este privat
Am gasit
Art. 30. -
Este interzisă răspândirea neorganizată, direct pe sol (curți, grădini, străzi, locuri riverane ș.a.) sau în bazinele naturale de apă, a apelor uzate menajere, fecaloid-menajere și industriale. Este interzisă deversarea apelor uzate în zona de protecție sanitară a surselor și a instalațiilor centrale de alimentare cu apă.
dar legea zice ca nici in curte nu am voie

Alte discuții în legătură

La ce distanta se poate amplasa o fosa septica fata de o gospodărie ... Teo15 Teo15 La ce distanta se poate amplasa o fosa septica fata de o gospodărie vecină care are fantana cu apa potabilă? Multumesc! (vezi toată discuția)
Fosa septică Anasandica Anasandica La ce distanță se face o fosa septică față de casa vecinului?Vecinul vrea să construiascâ o fosă septică chiar lângâ gardul meu,adica dacă ies la ... (vezi toată discuția)
Reclamatie vecin irinairina13 irinairina13 Buna ziua, Din cauza ploilor din ultima perioada, mi s-a inundat pivnita cu apa. In zona in care locuiesc nu exista canalizare. Cu ajutorul unei pompe am ... (vezi toată discuția)