avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Mod de inregistrare in evidente contabile intindere ...
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Mod de inregistrare in evidente contabile intindere prejudiciu stabilit de control

Urmare a unui raport de control incheiat in anul 2016 privind verificarea activitatii societatii pe perioada 2014-2015, a fost emisa in anul 2017 o decizie a Curtii de Conturi .
Prin decizie au fost dispuse o serie de masuri ,dintre care o parte pentru stabilirea intinderii unor prejudicii si recuperarea acestora potrivit art.33 alin.3 Lg 94/1992 prind organizarea si functionarea Curtii de Conturi.
Impotriva masurilor dispuse prin Decizia Curtii de Conturi , conducerea societatii a formulat o contestatie la Curtea de Conturi ,dar argumentele prezentate au fost respinse in totalitate.
Ulterior societatea a formulat actiune in contencios administrativ, actiune care a fost respinsa prin Sentinta civila .
Impotriva sentintei pronuntate , conducerea societatii a formulat recurs. Prin hotararea definitiva a instantei din decembrie 2021 recursul formulat de societate a fost respins ca nefondat.
Prin Decizii ale Directorului General, conducerea societatii a dispus, in vederea ducerii la indeplinire a masurilor stabilite de Curtea de Conturi, efectuarea verificarilor necesare pentru a stabili daca au existat premisele producerii unor prejudicii si intinderii acestora.
In cele doua rapoarte de followup incheiate Curtea de Conturi pana in prezent (ultimul in luna februarie 2022) au fost prezentate concluziile comisiilor constituite, dar Curtea de Conturi a consemnat ca “factorii decidenti din societate nu au intreprins masurile legale pentru stabilirea intinderii prejudiciului si recuperarea acestuia”
Avand in vedere cele descrise mai sus, va rugam sa ne precizati daca sumele estimate in raportul Curtii de Conturi ca fiind posibile prejudicii trebuie incadrate in categoria Active Contingente si evidentiate extracontabil cu prezentarea lor in Notele explicative la bilant .
Sau la acest moment pot fi evidentiate in evidenta contabila si cum ?

Multumim.
Ultima modificare: Marți, 7 Martie 2023
daniela.manuse, utilizator

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca definitiva imposibil de aplicat LOREDANITA LOREDANITA Buna ziua, Societatea la care lucrez are capital integral de stat, motiv pentru care face obiectul controalelor efectuate de catre Curtea de Conturi. Urmare ... (vezi toată discuția)
Retineri din salariu catrina57 catrina57 Am primit o NOTIFICARE din partea angajatorului referitoare la deficientele consemnate in raportul de control al Curtii de Conturi, ca deficienta consemnata ... (vezi toată discuția)
Ce parere aveti de astfel de decizii ale primarului? pirina pirina O decizie prin care primarul (ordonator principal) obliga scoala (ordonator secundar) ca in termen de 48 de ore sa dea raspuns cu privire la retinerea ... (vezi toată discuția)