avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua,va rog daca ma poate cineva cu un raspuns. ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua,va rog daca ma poate cineva cu un raspuns. Este vorba ...

Buna ziua,va rog daca ma poate cineva cu un raspuns. Este vorba de un apartament al vecinului de la parter care a subinchiriat imobilul unei firme.Aceasta firma a trecut la intretinere trei persoane dar, de fapt acolo stau 10..15 persoane straine (nepalezi).Este un trafic continuu, se gateste zi si noapte si nu se mai poate sta pe scara. A fost chemata politia dar, acestia s-au ,, spalat,, pe maini spunand ca au permis de sedere. ce se poate face si cui ma pot adresa pentru a reglementa aceasta situatie? Mentionez ca administratorul si presedintele (aceeasi persoana fiind) a spus ca nu stie ce sa faca si este depasit de situatie. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Singura problema e ca nu declara nr real de persoane la intretinere.
Luati legatura cu vecinul sa va dea numele firmei ca sa vb cu acestia sa treaca nr real.
In rest, ca gatesc si se freaca pe usi, nu aveti ce face.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua! Cine este proprietarul? Ati precizat ca ,, vecinul de la parter a subinchiriat imobilul unei firme''. deci nu este proprietar. Proprietarii din condominii au obligaţia să notifice preşedintelui orice schimbare intervenită în structura şi numărul membrilor familiei prin deces, căsătorii sau naşteri, persoanele luate în spaţiu, precum şi locatarii/comodatarii ca urmare a închirierii sau a împrumutării . Raporturile juridice stabilite de comun acord între locator şi locatar, precum şi nerespectarea obligaţiilor contractuale de către locatar nu absolvă proprietarul, în calitate de locator, de obligaţiile sale faţă de asociaţia de proprietari sau faţă de furnizorii de utilităţi publice, prevăzute în prezenta lege. Eu am avut o situatie de genul acesta (ca Presedinte) si am trecut la intretinere numarul de persoane real spunandu-i proprietarului ca daca nu ii convine sa ne dea in judecata. In ceea ce priveste celelalte probleme cu galagia, etc, tot impotriva proprietarului va indreptati. Eu dupa ce am chemat politia, deoarece la 3 dimineata chiriasii faceau snitele, am avut o discutie cu proprietarul. I-am spus ca am sa fac plangeri peste plangeri, in instanta, politie etc. Acum langa mine stau 6 muncitori de pe santier, din Republica Moldova si nu mai am nicio problema. Este vina Presedintelui ca nu se implica suficient, Nu exista ,, nu stie ce sa faca si este depasit de situatie"
Ultima modificare: Joi, 16 Martie 2023
adimanea, utilizator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca dl presedinte vrea doar sa incaseze indemnizatia fara sa se deranjeze. Daca este depasit poate renunta la calitatea de presedinte. Dreptul la petitie il are orice om. Puneti-l la treaba!
CU MULTUMIRI, VOI COPIA ACEST TEXT SI IL VOI INMANA PRESEDINTELUI, ASTA, CA SA NU MAI IL ,, DEPASEASCA ,, SITUATIA .
,,Mentionez ca administratorul si presedintele (aceeasi persoana fiind) "" Presedintele este si administrator? Ce fel de administrare face?Nu poate fi si Presedinte si administrator contabil. Poate o administrare tehnica?

Alte discuții în legătură

Inchiriere in regim hotelier NiculescuP NiculescuP Buna ziua Locuiesc intr-un bloc unde exista cateva apartamente care sunt inchiriate in regim hotelier, numarul de persoane trecute pentru plata intretinerii ... (vezi toată discuția)
Persoane trecute abuziv la plata intretinerii Daniela_82 Daniela_82 Buna ziua, Sunt in cautarea unui sfat privind situatia abuzului in serviciu a unui Presedinte de bloc din cadul unei Asociatii de Locatari din Bucuresti. Ma ... (vezi toată discuția)
Buna ziua fac parte din comitetul excutiv al unei asociatii de ... raluque11 raluque11 Buna ziua Fac parte din comitetul excutiv al unei asociatii de proprietari avem 2 probleme cu locatarii: - sunt cativa proprietari de la care avem cerere ... (vezi toată discuția)