avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Un proprietar de apartament, poate chema in judecată ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Un proprietar de apartament, poate chema in judecată asociația ...

Un proprietar de apartament, poate chema in judecată asociația de proprietari, pentru prescrierea unei datorii la cheltuielile de întreținere + penalizări + cheltuieli cu repararea/întreținerea/exploatarea condominiului conform C P I și/sau nr de persoane?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:55, 27 Martie 2023
6 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este hazile chestiunea, este ca faza cu prajina, daca o stiti...
Adica daca nu va actioneaza asociatia in instanta pentru debitele pe care le spuneti, ce v-ati gandit? Hai sa-i dau eu in judecata , sa castig si sa mi se stearga datoriile de pe LP. Bravos natiune !
Chestiunea este cam asa: daca dvs. nu va-ti achitati la timp sumele repartizate pe lista de plata, probabil ca asociatia de proprietari v-a calculat penalizari, pe care le-ati ignorat. Ei, in mod normal, asociatia trebuie sa va someze sa va achitati aceste sume, daca acestea depasesc un anumit nivel si perioada de timp. Daca tot nu intelegeti de buna voie, atunci o sa fiti chemata in instanta. Bun, abia acum instanta, decide/hotaraste daca debitul dvs. poate fi prescris depinde de ce zice/nu zice asociatia, depinde ce argumente aduceti dvs. - dar nu asa cum propuneti dvs - sa chemati in instanta asociatia, pe'ca va denigreaza si va afiseaza pe LP...
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu le spun mereu locatarilor care ameninta ca dau asociatia in judecata urmatoaele:
Daca dati dv asociatia de proprietari in judecata platiti taxe calculate la suma in cauza.
Daca va da asociatia e gratis. Daca vreti eu ca presedinte va dau eu in judecata ca sa iesiti mai ieftin.
Le trece imediat cheful si achita datoria.
Nu am auzit ca vreun judecator sa stearga o datoria a unui locatar pe motiv ca s-a prescris.
Toti care au ajuns la judecata au invocat asta, mai ales avocatii bancilor care sunt responsabile de apartamentele unde loatarul nu a mai platit si care au impresia ca imobilul s-a conservat singur 6 ani de zile pana accepta ei o oferta a unui cumparator asta dupa ce le gasesc zeci de cumparatori. .

In principiu se poate, in practica e recomandabil sa va angajati un avocat. Sunt multe lucruri de analizat, inclusiv daca nu a fost intrerupt acel termen de prescriptie.
www.avocatnet.ro/articol_587...
[ link extern ] /

Bidea Cristiana a scris:

Un proprietar de apartament, poate chema in judecată asociația de proprietari, pentru prescrierea unei datorii la cheltuielile de întreținere + penalizări + cheltuieli cu repararea/întreținerea/exploatarea condominiului conform C P I și/sau nr de persoane?

Întrebarea mea este:
- De ce A P nu da in judecată proprietarul cu restante; ce poate fi in neregula cu acea A P de evita sa ajungă in instanța?
Ultima modificare: Duminică, 19 Martie 2023
Bidea Cristiana, utilizator
Un prim răspuns, plauzibil, e că cei din conducerea asociației de proprietari nu cunosc legea asociațiilor de proprietari 196 din 2018. Nu ar fi ceva de neconceput. Oricum, nu avem de unde să cunoaștem toate cauzele.
Ultima modificare: Duminică, 19 Martie 2023
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Stingerea penalizarilor la intretinere ibolyab ibolyab Din data de 2010 pana in 2013 am acumulat 800 ron penalizare la intretinere .In data de 2013 am achitat restanta dar penalizarea a ramas .In curul anului 2013 ... (vezi toată discuția)
Anulare, prescriere, intretinere a fostului proprietar la cumparare prin licitatie/act adjudecare biulian biulian In mai 2015, am cumparat prin licitatie, la care am participat 7 persoane, un apartament al carui proprietar, la un an dupa aceea a decedat. Avea o datorie la ... (vezi toată discuția)
Penalitati asociatii de proprietari runner27 runner27 Cu cat timp retroactiv se pot incasa de catre asociatie penalitati neachitate de proprietari la restante achitate de proprietari la cheltuielile comune ?Adica ... (vezi toată discuția)