avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare sume de la APIA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare sume de la APIA

Bună ziua. Un pensionar care primește anumite sume de la APIA în contul bancar trebuie sa declare aceste sume la ANAF și sa plătească impozit pe ele? Sau impozitul e reținut la sursa? Puteți sa-mi dati și baza legala dacă aceste sume se impozitează ( adică cod fiscal art. Etc) .Aceeași întrebare pt cineva care nu e pensionar. Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Martie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:35, 25 Martie 2023
Subvențiile de la APIA sunt venituri neimpozabile și nu se declara prin declaratia unica (nici de pensionar sau salariat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare rjip silvis silvis Va rog sa ma lamuriti!!PFA neplatitor de TVA,am primit in anul 2017 subventii APIA in contul bancar.toate operatiunile evidentiate in extrasul de cont trebuie ... (vezi toată discuția)
Notificare privind depunerea declaratiei de venit kanai kanai Buna ziua, am primit o astfel de notificare de la ANAF acum aproximativ o saptamana, si nemaiavand de-a face cu fiscul, nu stiu cum sa abordez ... (vezi toată discuția)
Pt. dividende - persoanele fizice trebuie sa declare si sa plateasca impozit pe dividende la impozite si taxe ? muraruelena muraruelena in fiecare an se retine Impozit pe venitul din divedende distribuite persoanelor fizice. De fiecare data cand o persoana fizica primeste dividende este ... (vezi toată discuția)