avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Completare rjip
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Completare rjip

Va rog sa ma lamuriti!!PFA neplatitor de TVA,am primit in anul 2017 subventii APIA in contul bancar.toate operatiunile evidentiate in extrasul de cont trebuie trecute in RJIP pe anul respectiv?,sunt si depuneri de numerar si sume scoase pentru cheltuieli personale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: silvis , utilizator 22:18, 4 Martie 2018
Da, toate.
Subventiile Apia din cate am inteles nu se impoziteaza.Daca din contul bancar de PFA am transferat o suma de bani intr-un depozit tot pe acelasi PFA,cum inregistrez in RJIP operatiunea?multumesc
In RJIP se trec toate incasarile care reprezinta venituri, chiar daca sunt neimpozabile si platile care reprezinta cheltuieli, chiar daca sunt nedeductibile. Calculul venitului net care se impoziteaza se calculeaza la sfarsitul anului cu ajutorul REV (registrului de evidenta fiscala).

Transferul intre conturi, ridicarea de numerar pentru nevoi proprii etc. nu de trec in RJIP.
OK.MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare registru incasari si plati SPANU CORINA SPANU CORINA Buna ziua , as avea o intrebare in legatura cu completarea registrului incasari si plati, si anume: cand il voi completa vor trebui sa reaiasa toate ... (vezi toată discuția)
Pfa cu activitate agricola Miky73 Miky73 veniturile primite de un PFA in domeniul agricol de la APIA si FONDURI NERAMBURSABIL sunt impozabile cu cota de 16% ?Cum se inregistreaza pe declaratia 200?:\"> (vezi toată discuția)
Pfa - realizare site-uri web earlysunset earlysunset Sunt la inceput de drum si am nevoie de cateva raspunsuri. Am \\"rascolit\\" internetul si am gasit tot felul de pareri diferite. Va rog sa imi raspundeti ... (vezi toată discuția)