avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obligatie preluare contract curent la cumpararea unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obligatie preluare contract curent la cumpararea unei proprietati

Buna seara, Am cumparat acum aproape 1 an un teren de 260 mp cu o constructie pe el, cladirea fiind aproape prabusita. Acest teren a fost parte a unui teren mai mare pe care exista si o casa de locuit. S-a facut dezmembrare. Cladirea respectiva avusese candva bransament de curent trifazic dar vanzatorii mi-au spus ca este contractul reziliat de mult timp. Cutia cu contoarul era sprijinita de zidul constructiei in paragina dar fara legaturi la curent. De comun acord cu vanzatorii am pus cutia cu contorul in curtea lor, peste un morman de fiare vechi care era acolo. M-am trezit acum ca de fapt acel contract nu este reziliat si diferenta dintre indexul de pe ultima factura si indexul aratat de contor este de 90.000 kw. Iar fostii proprietari spun ca sunt obligata sa preiau contractul de curent. Precizez ca in contractul de vanzare-cumparare este scris ca proprietatea este libera de sarcini si fara datorii la utilitati si mi-am dat seama ca probabil fostii proprietari au prezentat la notariat facturile de la contractul de curent al casei (220V), nu pe cel de curent trifazic al constructiei in paragina. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele informatii:
- exista vreo obligativitate sa preiau acest contract de curent ?
- in ce masura fostii proprietari pot cere rezilierea contractului de vanzare/cumparare pe motivul ca din greseala au incurcat contractele cand s-au prezentat la notariat ?
Imi este teama ca o sa incerce sa-mi forteze mana avand in vedere ca pe terenul respectiv am facut deja o investitie mare.
Va multumesc anticipat tuturor.
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 20:09, 1 Aprilie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati afirmat existenta unui contract furnizare energie electrica trifazic precizat drept reziliat de catre vanzatori fara legaturi la curent
Pentru solionare solicitati la furnizorul de energie comunicarea desfasuratorului indixilor periodici si a platilor consumului energiei electrice care normal ar trebui sa fie anterior achizitiei bunului imobil de catre dv ,astfel incat pentru index consum constatat sa puteti ridica pretentii vanzatorului
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am primit o factura de curent din care rezulta ca exista o restanta de 560 lei. Am sunat la furnizor si am aflat ca la acest loc de consum facturile au fost intotdeauna pe estimare, nu a fost citit niciodata consumul din 2003. Cei 560 lei reprezinta facturi neachitate de mai mult de 2 ani. Este vorba de o proprietate din mediul rural.

- apăsați, vă rog, pe Răspunde, nu pe Citează, când vreți să publicați un nou mesaj -
Ultima modificare: Joi, 30 Martie 2023
Manuela Rășină, administrator
Pe numele cui este factura? Sigur nu e pe numele terenului. De ce ati primit-o dumneavoastra?
La cumparare dv preluati fara datorii.
Dupa aia e obligatia dv sa mergeti la toti furnizorii cu care aveti contract sa faceti contracte noi pe numele cumparatorului nou..
Va sfatuiesc sa mergeti sa preluati contractul si vedeti vedea ca nu e treaba dv sa achitati datoriile.
Nu va apucati sa spuneti poveste ca ati demolat casa ca e posibil sa ramanesti fara curent de tot.
Si apoi ca puneti un bransament la un teren fara constructie este foarte greu..
De exemplu puteti bransa terenul daca faceti agricultura si aveti fantana si cereti curent pentru pompa sumersibila.
Dar dureaza si costa si alergati.
Ultima modificare: Vineri, 31 Martie 2023
w_v_w_v, utilizator
Solicitati furnizorului din zona dvs. transcrierea contractului de furnizare a energiei electrice si atunci se va face citirea contorului ( daca il mai gaseste cineva!!!!) si regularizarea consumului. Ce s-a consumat pana la data in care faceti dvs. solicitarea si se citeste contorul, se va plati de catre fostii proprietari sau de cei care aveau pana la acea data contractul de furnizare. Dvs. platiti de la data la care se citeste contorul pentru transcriere.
Acei 90000 kWh sunt problema fostilor proprietari, nu a dvs.!
Mergeti si discutati cu o firma autorizata ANRE in executia bransamentelor electrice. Sigur va vor indruma cum sa procedati: si sa ramaneti cu bransamentul si sa nu aveti treaba cu cei 90000 kWh :)
Ultima modificare: Vineri, 31 Martie 2023
hhs, utilizator

Alte discuții în legătură

Chemat in judecata pentru plata energie electrica la un imobil vandut acum 12 ani ContSters233458 ContSters233458 Buna ziua! In luna noiembtie 2013 am fost actionat in judecata de către Eon pentru neplata unei facturi. Instanta mi-a cerut sa vin cu ... (vezi toată discuția)
Deconectat de la curent datorita neplatii facturilor de catre fostul proprietar tepsanu tepsanu Am cumparat recent un apartament iar fostul proprietar nu a platit facturile la curent electric din luna mai si prin urmare a fost deconectat pt neplata(astazi ... (vezi toată discuția)
Fostii proprietari furau curent. bună ziua. În urma cu 2 luni am cumpărat o casă bătrânească, ... ELEMONA ELEMONA Bună ziua. În urma cu 2 luni am cumpărat o casă bătrânească, ieri am observat că la contoar firele care intră în el sunt inodate, (tăiate și ... (vezi toată discuția)