avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Operatiuni facturare dupa cod TVA anulat si dupa ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Operatiuni facturare dupa cod TVA anulat si dupa reinregistrare in scopuri de TVA

Buna dimineata tuturor!
Ma confrunt cu urmatoarea situatie: in data de 28 Februarie, codul de TVA a fost anulat din oficiu (neprelungire sediu!). Am fost instiintata de acest lucru in data de 24 Martie, dupa ce pana la aceasta data am emis in continuare facturi cu TVA si cu sintagama "RO" pe factura.
Este clar ca pana la reinregistrarea in scopuri de TVA (inteleg ca dureaza intre 45-55 zile), emit facturi cu TVA, fara sintagma "RO". Insa am o intrebare: pentru ca societatea cat si partenerii acesteia sa beneficieze de deducere TVA-ului, ce ar trebui sa fac cu facturile emise in Martie?
1). In luna Martie stornez toate facturile emise in aceasta luna, urmand sa le reemit dupa reinregistrarea in scopuri de TVA?
sau
2) Dupa data reinregistrarii in scopuri de TVA (sa zicem la 01 Mai), stornez toate facturile emise de la data de 01.03 si pana la data reinregistrarii in scopuri de TVA si le reemit in aceeasi data?
Problema este ca am un client care imi solicita insistent sa ii stornez facturile emise in luna Februarie si sa le reemit dupa data activarii codului de TVA, motivand ca la data depunerii declaratiei (25.03), societatea noastra avea codul de TVA anulat din oficiu. Exemplu: "Ulterior cand veti reactiva codul de TVA trebuie sa stornati facturile din februarie si sa le repuneti astfel incat sa poata si partenerii dumneavoastra de business sa isi deduca TVA-ul in luna respectiva".
Dumneavoastra cum ati proceda in aceasta situatie regretabila?
Va multumesc si va urez spor in tot ceea ce v-ati propus!

Alte discuții în legătură

Masuri de simplificare maryette maryette In anul 2008 firma ns a efectuat achizitii intracomunitare de la un fz de marfa din Austria.Pana in luna august 2008 facturile de marfa primite aveau cod de ... (vezi toată discuția)
Anulare inregistrare tva pelihaci pelihaci Buna ziua, O firma careia i s-a anulat inregistrarea in scopuri de TVA deoarece nu a depus 2 deconturi consecutive de TVA, incepand cu data de 01.08.2012, a ... (vezi toată discuția)
Pfa platitor,neplatitor de tva jovii jovii Buna ziua.Am urmatoarea problema : din decembrie 2011am depasit plafonul de 119 000 ron, am ajuns la 129 000, am depus formularul 200 la finante in 25 mai 2012 ... (vezi toată discuția)