avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Vanzare la licitatie prin expert judecatoresc. Buna ...
Discuție deschisă în Executare silită

Vanzare la licitatie prin expert judecatoresc. Buna ziua, am un partaj judiciar cu o alta persoana pentru o ...

Buna ziua, am un partaj judiciar cu o alta persoana pentru o suprafata de teren ce a fost evaluata la 200 Euro/mp. Eu trebuie sa iau 1/2 din suprafata si el tot 1/2 din sup. Avand in vedere ca nici unul dintre noi nu poate plati sulta celuilalt, neavand banii necesari, instanta, cu acordul nostru, a scos pamantul la vanzare prin licitatie. In aceasta situatie, am urmatoarele intrebari:
1. Conform art. 846 alin.(8) din NCPC, daca la prima licitatie nu ofera nimeni pretul de pornire de 200 Euro/mp sau mai mare, se amana licitatia. La a doua infatisare, licitatia pleaca de la 75% din pretul initial respectiv 150 Euro/mp. In conformitatate cu prevederile acestui articol daca sunt doi ofertanti prezenti la licitatie, poate unul dintre ei sa liciteze o suma de peste 30% din valoare (exemplu 32%) si sa i se atribuie terenul, daca celalalt competitor nu mai liciteaza? Asa se intelege din acest articol. Cu alte cuvinte daca sunt 2 ofertanti si doar unul dintre ei liciteaza 30% sau mai mult, poate castiga licitatia?
Dar in cazul in care este un singur competitor, el poate sa cumere la 30% din valoare sau este obligat sa cumpere numai la pretul de pornire?
2. Variantele de mai sus sunt valabile si in cazul celei de a treia licitatie cand se pleaca de la 50% din valoarea initiala? Adica un competitor poate sa cumpere la 30% din pretul de pornire de 50% din cel initial?
Precizez ca in cazul de fata este o vanzare la licitatie in cadrul unui partaj judiciar si nu o executare silita.
Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am un partaj judiciar cu o alta persoana pentru o ... stoicanu68 stoicanu68 Buna ziua, am un partaj judiciar cu o alta persoana pentru o suprafata de teren ce a fost evaluata la 200 Euro/mp. Eu trebuie sa iau 1/2 din suprafata si el ... (vezi toată discuția)
Vanzare la licitatie. buna ziua sunt parte intr-un proces de partaj judiciar (1/2 cu ... stoicanu68 stoicanu68 Buna ziua Sunt parte intr-un proces de partaj judiciar (1/2 cu 1/2) cu o alta persoana pentru o suprafata de teren de 222 mp. ce a fost evaluata la 200 ... (vezi toată discuția)
Licitatie bunuri executate silit gabriel_gavrila gabriel_gavrila buna ziua! am nevoie de un sfat din partea dvs. intentionez sa particip la o licitatie publica pentru vanzarea unui imobil executat silit. pretul de ... (vezi toată discuția)