avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Control ANAF Antifrauda persoana fizica
Discuție deschisă în Executare silită

Control ANAF Antifrauda persoana fizica

Buna ziua!

Anaf Antifrauda desfasoara un control asupra mea, ca persoana fizica. Mentionz ca sunt asociat unic si intr-o companie si au efectuat si pe persoana juridica un control in paralel, insa acolo nu au gasit probleme.

Saptamana trecuta am primit procesul verbal pe e-mail in care mi s-a comunicat prejudiciul calculat de ei pentru perioada 2018-2022. Ei sustin ca am efectuat o activitate neautorizata de vanzare de autoturisme si prestari servicii IT. Vanzarea de autoturisme am recunoscut-o, acesta fiind adevarul, insa serviciile IT nu, acelea le desfasor doar prin intermediul societatii.

Primul lucru este ca as avea nevoie de un consultant fiscal care sa ma ghideze in procesul de formulare al unui punct de vedere al procesului verbal pe care ei l-au intocmit.

Al doilea lucru, pe anul 2021 ei au considerat ca venit niste sume care au fost transferuri intre conturi proprii, mai exact din contul Revolut in contul de la o banca din Romania. Le-am pus la dispozitie extrasele de cont din Revolut, insa chiar si asa, au refuzat sa considere acele transferuri ca fiind transferuri intre conturi proprii, ci venituri, pe motiv ca IBAN-urile nu corespund. Acele sume au facut ca veniturile pe 2021 sa depaseasca plafonul de TVA. Tinand cont ca le-am raspuns la intrebarile despre ce reprezinta acele sume, le-am pus la dispozitie documentele justificative in care se poate vedea ca ceea ce am comunicat este si adevarul, iar ei au refuzat sa ia in considerare asta, am vreo parghie legala sa ma intrept impotriva inspectorilor Anaf Antifrauda in instanta pentru vreo presupusa fapta? Ma gandesc la abuz in serviciu, insa aici as avea nevoie de sfaturile unui avocat pentru aceasta speta.

Scuzati postarea lunga, insa sper sa gasesc sfaturi utile sau colaboratori pentru cele 2 spete pentru care am postat!
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Plata eronata facuta intr-un cont pe care exista poprire asiguratorie de catre anaf adriana istrate adriana istrate Buna ziua, Din greseala am facut o plata oline la o firma, confundand-o cu alta firma (denumiriele firmelor semanu). Problema este ca firma unde am virat ... (vezi toată discuția)
Proces verbal emis de anaf antifrauda mainneba mainneba Ce poate sa contina un proces verbal emis de Anaf Antifrauda?Poate fi contestat?Poate sa impuna masuri asiguratorii sau un prejudiciu de recuperat? (vezi toată discuția)
Achitare debit fața de recuperatori incognitoooo incognitoooo Bună seara, va multumesc pt sfaturile anterioare. Va spun pe scurt situatia: cererea de chemare în instanță a recuperatorilor le-a fost admisă în parte. ... (vezi toată discuția)