avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Act aditional diminuare/majorare valoare - Achizitii ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Act aditional diminuare/majorare valoare - Achizitii publice

Buna ziua,

In urma demararii unei licitatii publice de catre o primarie prin SICAP, se atribuie un contract de lucrari in valoare de 620.482 lei+TVA catre SC. Dupa semnarea contractului se da ordinul de incepere incepand cu 01.07.2022. Dupa ceva vreme, la data de 21.12.2022 se intocmeste situatie de lucrari in valoare de 225.319 lei+tva, ce cuprinde 157.008 lei+tva (lucrari ofertate), 43.392 lei (lucrari suplimentare ofertate) si 24.919 lei+tva (lucrari suplimentare neofertate).
In aceeasi zi cu situatia de plata s-a intocmit dispozitie de santier pentru lucrarile suplimentare, dar pentru care s-a intocmit lista de cantitati suplimentare in 2023.
La speta de sus am urmatoarele intrebari:
1) Trebuie intocmit act aditional la contract pentru majorarea valorii (din cate am inteles se poate pana in 15% din valoarea contractului initial)? Daca da, se poate intocmi si cu data din 2023, deoarece pentru lucrarile suplimentare nu erau alocati bani de la buget?
2) Conform legii achizitiilor, se poate face act aditional la contract privind diminuarea/majorarea valorii in baza NCS-NR? Mai pe scurt, valoarea din actul aditional poate fi diferenta dintre lucrarile suplimentate (nota de suplimentare) si lucrarile la care se renunta (nota de renuntare)?

Alte discuții în legătură

Suplimentarea valorii contractului de lucrari-ajutor laluca laluca In anul 2010 s-a incheiat un contract de lucrari pentru o cladire.Acum constructorul vine cu un act aditional de suplimentare a valorii contractului ... (vezi toată discuția)
Exista o limita sub care se poate evita subcontractarea? soazig soazig In speta urmatoare: in cadrul unor lucrari, ofertantul isi da seama ca are nevoie de un utilaj special de care nu dispune. Situatia nu putea fi prevazuta, ... (vezi toată discuția)
Incredintare directa patalina patalina Se poate face o incredintare directa pentru obtinerea unui contract de livrare motorina in valoare de 73.000 lei fara TVA, pentru scurtarea timpului, avand ... (vezi toată discuția)