avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua! Este considerata pensie speciala?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua! Este considerata pensie speciala?

Buna ziua
Am o problema ce tine de decizia de pensionare din anul 2016 pe care o consider eu ca fiind una nedreapta, de aceea vin pe aceasta cale cu rugamintea la dvs. dl. av. de a ma ajuta daca este corect ori nu si, ce anume ma indrumati va rog, daca ar fi vreo erroare ce anume trebuie sa fac, si la ce lege ma incadrez!?
Asadar, ma numesc Elena Dumitrescu din Bucuresti am 68 de ani, am iesit la pensie in anul 2016. Am lucrat in Bucuresti 10 ani de zile iar dupa perioada anului 1989 inca 18 ani la Consulatele si Ambasadele Romaniei din mai multe tari ale lumii, unde am fost renumerata cu valuta dolar & euro din 2003, nu vreau sa gresesc, chiar de cand a luat finta. In prezent beneficiez de pensie limita de varsta in valoare de 3. 256,00 lei din care se scade impozitul de 126,00 lei, dupa o vechime totala de 38 ani 11 luni 22 zile. In toata aceasta perioada 2016-2023 personal nu am beneficiat ca toti pensionarii de acele indexari care s-au facut, spunandu-mi de la CNPP ca este considerata o pensie speciala!!! Va intreb cu tot respectul cuvenit dl. av., este corect?! Daca este nevoie va voi face dovada cu decizia de pensionare etc. Va multumesc anticipat dl. avocat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:46, 15 Aprilie 2023
Este pensie speciala .. Legea 216/2015, art. 1
(1) Membrii Corpului diplomatic și consular al României cu o vechime de cel puțin 15 ani în Ministerul Afacerilor Externe, precum și personalul încadrat pe funcții de execuție specifice se pot pensiona la cerere și pot beneficia la împlinirea vârstei de 60 de ani de pensie de serviciu, în cuantum de 80% din baza de calcul reprezentând salariul de bază brut lunar corespunzător încadrării în funcția de execuție deținută în administrația centrală, la care se adaugă indemnizațiile și sporurile avute în ultima lună de activitate în administrația centrală a Ministerului Afacerilor Externe înainte de data pensionării.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie de serviciu conf. legii 216/2015 moisezamfir moisezamfir Am lucrat in comert exterior (centrala fostului MCE). Acum sunt pensionar de vechime in munca Ma incadrez in toate prevederile Legii 216/2015. Mi s-a ... (vezi toată discuția)
Poti fi pensionat initial de 2 ori pe doua legi diferite (respectiv legea nr.19 / 2000 si legea nr.263/ 2010) ? siaia siaia Am fost pensionata medical in 2005 pe Legea Nr.19 / 2000 /sect 3 Bucuresti..... in anul 2012 se TRANSFERA Dosarul la sect.1 Bucuresti(in urma schimbarii ... (vezi toată discuția)
Calculul pensiei Leellie Leellie Buna ziua! Cine ma poate ajuta cu calculul pensiei, va rog? CNPP ofera acest serviciu? Trebuie sa gasesc un contabil? Multumesc! :) (vezi toată discuția)