avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua ! Cont bancar sotie in caz de deces al ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua ! Cont bancar sotie in caz de deces al sotului imputernicit pe acest cont

Buna ziua ! Exista un cont bancar deschis pe numele mamei mele, iar tatal meu este imputernicit. In cazul in care tatal meu decedeaza, fiind in prezent intr-o stare incerta, care va fi situatia contului ? Mama mea va putea folosi in continuare, fara restrictii, sumele din acest cont ? Mentionez ca parintii mei sunt sot-sotie, cu acte legale. Multumesc anticipat !
Ultima modificare: Marți, 18 Aprilie 2023
sandavo, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:25, 18 Aprilie 2023
titularul poate folosi contul fără probleme. in cazul decesului titularului, se pierde si împuternicirea. prin urmare, mama poate folosi banii. soldul contului va trebui însă declarat la succesiune.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
titular e mama, normal ca poate folosi, daca deceda titularul, era o problema.
Ultima modificare: Marți, 18 Aprilie 2023
gi-jane2, moderator
Aici este problema, la succesiune, pentru ca nici eu si nici fratele NU avem pretentie la acesti bani , dar ne e teama ca acel cont sa nu fie blocat si mama sa nu poata beneficia de sumele din el inainte de procedura de succesiune care este un proces de durata. Nu am vrea sa aiba probleme cu legea in cazul in care foloseste din acesti bani ca sot supravietuitor , dar titular de cont, inainte de dezbaterea succesiunii .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu are de ce sa fie blocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depozit la o banca, mostenire olga2011 olga2011 un prieten de-al meu are citeva depozite in lei la o banca., ar dori ca dupa decesul lui aceste sume de bani sa nu faca obiectul succesiunii sa-i lase ... (vezi toată discuția)
In caz de deces- situatie bani din cont AncaRomania AncaRomania Speta: sotul moare - ca mostenitor ramane un copil dintr-o alta casatorie Intrebare: in lipsa succesiuni, sotia supravietuitoare, poate retrage bani din ... (vezi toată discuția)
Depozit bancar pe termen tibiolah tibiolah [b]Cont comun bancar[/b] (titular si imputernicit - sot si sotie) In cazul unui depozit pe termen, deschis la o banca comerciala de catre titular cu un ... (vezi toată discuția)