avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... E posibil partajul bunurilor comune sechestrate în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

E posibil partajul bunurilor comune sechestrate în faza de urmărire ...

E posibil partajul bunurilor comune sechestrate în faza de urmărire penală?

Bună ziua!Va rog respectuos sa ma sfătuiți în următoarea speță: :soțul e inculpat alaturi de alte persoane intr-un dosar penal cu prejudiciu foarte mare ( peste un milion de euro).Procurorul a dispus sechestru pe toate bunurile familiei, pe conturi, au confiscat banii din casă la percheziție.
Soția este disperata pentru ca nu mai are nici din ce trai cu copii, nu are cu ce sa plătească ratele la bancă, la cardurile de cumpărături, etc.
Pentru că ea a contribuit mai mult la achiziționarea casei ( a primit de la părinți jumătate din prețul casei , deoarece aceștia vânduseră apartamentul bunicii care a murit. iar soțul a contribuit cu jumătate sub forma unui credit pe 22 de ani - credit la care au plătit împreună doar 5 ani, dorește să fie scos sechestrul de pe conturi pentru a-si achita ratele, pentru a susține traiul zilnic.
Poate face partajul bunurilor și sumelor din cont , astfel încât sa rămână sechestrul doar pe jumătate din suma din cont/ confiscata la percheziție?

E foarte supărată și vrea chiar să divorțeze, însă nu știe ce șanse are să rezolve problema. Ii este teama sa nu mai facă datorii și pentru partaj și să nu le poată achita.
Va mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 21:15, 2 Iunie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Pentru ca la partaj bunurile imobile trebuie sa fie intabulate, iar sechestrul apare notat ca sarcină în Cartea funciară a imobilelor respective. Iar cu sechestru pe bunuri, într-un dosar penal...niciun notar sau judecător nu va face partajul.
Ea se gândește sa divorțeze în instanță de el.A zis ca a nenorocit-o pe viață. Se gândește ca după partajul în instanță, aceasta va dispune ridicarea sechestrului și vă intabulare imobilul.
Vă mulțumesc , d-le avocat!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
IN primul rand trebuie văzut și studiat bine dosarul, trebuie demonstrata proveniență banilor, aportul soților. Presupun ca sunt căsătoriți în comuniune de bunuri. Nu este o situație la care se poate răspunde aici având în vedere complexitatea speței. mergeți la un avocat cu toate actele și apoi decideți cum este mai bine. Statul ca intervenienți în cauza de partaj se va opune, dar repet pe de alta parte 3 copii minori nu pot fi lăsați fără mijloace de trai. E mult de analizat și discutat. Mergeți la un avocat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil și la astfel de situații s-au gândit inițiatorii legii care au pus în vedere separarea copiilor minori de părinți. Întrucât nu e legiferat poate ar exista inca portițe mici. Poate găsiți o pistă cu un avocat. Merita incercat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proxenetism amintrebari amintrebari BUNA ZIUA.PRACTIC PROSTITUTIA IN ALTA TARA UNDE ESTE LEGAL SI PLATESC LA STAT.DE PE URMA ACESTEIE AM CUMPARAT MAI MULTE BUNURI PE NUMELE SOTULUI MEU.ACUM TOATE ... (vezi toată discuția)
Termen tinere sub sechestru asigurator zemike zemike Va rog sa ma lamuriti in urmatorul caz concret.Sunt urmarit intr-un dosar penal pt niste fapte cu care n-am nici o legatura (spalare de bani, contrafacerea si ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac sa mi recuperez banii pe 21 august 2009 s a facut o perchezitie la mine acasa deoarece fiul meu minor era acuzat de furt si talharie,la aceea perchezitie mi au fost cofiscate mai ... (vezi toată discuția)