avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... mai am dreptul la somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

mai am dreptul la somaj?

daca am plecat de la vechiul loc de munca si beneficiez de somas si an acest timp imi deschid o intreprindere individuala mai am dreptul la somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:42, 27 Ianuarie 2010
1. Din legea 76/2002:
Art. 44. - Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
a) la data încadrării în muncă, conform legii, pentru o perioadă mai mare de 12 luni;
b) la data când realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri lunare mai mari decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;

2. Din Normele de aplicare a Legii 76/2002:
Art. 15. - (2) Prin activităţi autorizate potrivit legii se înţelege activităţile economice desfăşurate de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi/sau întreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispoziţiilor legale speciale.
Art. 24. (2) Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj pentru motivul prevăzut la art. 44 lit. b) din lege se face cu data de întâi a lunii în care beneficiarul a realizat venituri mai mari decât valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare.

3. Asadar nu pierdeti indemnizatia de somaj daca aveti un venit lunar pana in 500 lei (acesta este indicatorul social de referinta la aceasta data).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierzi somajul daca ai o intreprindere individuala? papa_paul602000 papa_paul602000 Se pierde somajul daca ai activa o I.I.(intreprindere individuala)? (vezi toată discuția)
Venituri in perioada de somaj ContSters74221 ContSters74221 spuneti-mi va rog ,daca un somer are si alte venituri in perioada in care se afla in somaj,mai primeste ajutorul de somaj? (vezi toată discuția)
Somaj si venituri din prestari servicii TULIP TULIP Buna sera, Am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns: un somer, care incheie un contract de prestari servicii cu o firma, poate beneficia in continuare de ... (vezi toată discuția)