avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... venituri in perioada de somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

venituri in perioada de somaj

spuneti-mi va rog ,daca un somer are si alte venituri in perioada in care se afla in somaj,mai primeste ajutorul de somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 23:08, 26 Octombrie 2009
Daca nu sunt venituri impozabile catre bugetul statului,da mai beneiciaza de ajutor de somaj.
1. Din Legea 76/2002:
Art. 44. - Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
b) la data când realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri lunare mai mari decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;

2. Din Norme de aplicare a Legii 76/2002:
Art. 15. - (2) Prin activităţi autorizate potrivit legii se înţelege activităţile economice desfăşurate de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi/sau întreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispoziţiilor legale speciale.
Art. 24. (2) Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj pentru motivul prevăzut la art. 44 lit. b) din lege se face cu data de întâi a lunii în care beneficiarul a realizat venituri mai mari decât valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare.

3. La data actuala valoarea indicatorului social de referinta este de 500 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierzi somajul daca ai o intreprindere individuala? papa_paul602000 papa_paul602000 Se pierde somajul daca ai activa o I.I.(intreprindere individuala)? (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj oroles2010 oroles2010 Buna ziua! In conditiile in care detin un PFA pot beneficia de ajutor de somaj? (vezi toată discuția)
Mai am dreptul la somaj? catalinEDX catalinEDX daca am plecat de la vechiul loc de munca si beneficiez de somas si an acest timp imi deschid o intreprindere individuala mai am dreptul la somaj? (vezi toată discuția)