avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul mă obligă să vin in weekend la serviciu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul mă obligă să vin in weekend la serviciu deși ...

Angajatorul mă obligă să vin in weekend la serviciu deși contractul meu de munca este de luni pina vineri. As putea sa fac ceva in privinta asta ?
Cel mai recent răspuns: CristianMihai20233 , utilizator 17:59, 5 Iunie 2023
Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.

Puteti sesiza ITM-ul.
Ce art din codul muncii as putea sa folosesc ? Si as putea sa ii cer sa imi de-a in scris ca ma obliga sa vin in weekend la serviciu?
Codul MUncii
Art.3
(1) Libertatea muncii este garantata prin Constitutie. Dreptul la munca nu poate fi ingradit.
(2) Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze.
(3) Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
(4) Orice contract de munca incheiat cu nerespectarea dispozitiilor alin. (1) -(3) este nul de drept.

Un răspuns concret in care să-mi spuneți ce art. din codul muncii ar putea încălca angajatorul in afara de art 137 care se refera la repaus săptămânal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la munca Ioanvlad Ioanvlad Ce art. dinConstitutie garantează (se refera) la dreptul la munca? (vezi toată discuția)
Contract de munca jackal85 jackal85 Buna ziua, Trebuie sa semnez un contract de munca pe o perioada nedeterminata, dar spre surprinderea mea va trebui sa semnez un contract aditional prin care ... (vezi toată discuția)
Este posibila obligarea angajatului la mentinerea locului de munca? suciugeorgeta suciugeorgeta exiata cumva posibilitatea de a face in asa fel ca un salariat dupa ce este invatat ce sa faca....este vorba de vanzatoare, sa nu mai renunte la locul de ... (vezi toată discuția)