avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Contracte la Romtelekom si Digi (RDS - RCS) facute de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Contracte la Romtelekom si Digi (RDS - RCS) facute de altcineva pe numele meu

Buna ziua,

In 2015 am depus o plangere penala la politie pentru ca am aflat ca figurez cu facturi neplatite la Romtelekom si Digi (RDS - RCS). Eu nu am facut niciodata niciun contract nici la Romtelekom nici la Digi (RDS - RCS).

S-a deschis un dosar la parchet. Acest dosar contine copii dupa cele 2 contracte plus probe cu scrisul meu de mana si semnatura mea pe care le-am lasat la politie tot in 2015. Am lasat aceste probe cu semnatura mea ca sa se demonstreze ca acele contracte nu au fost semnate de mine.

Dosarul a fost clasat dintr-un motiv pe care eu ca si cetatean fara studii in domeniul juridic nu l-am inteles deloc. Trebuia sa vin sa depun contestatie la clasarea lui, dar nu am putut sa-mi iau liber de la serviciu.

Ulterior creanta de la Romtelekom a fost vanduta la firma de recuperari credite KRUK care m-a contactat si m-a informat ca trebuie sa le platesc in jur de 3100 lei. Aceasta suma reprezinta facturile neplatite la Romtelekom + penalitati. Daca nu platesc, imi vor pune popripe pe conturi, sechestru pe bunuri, etc..

Am studiat dosarul in arhiva si am constat ca nu s-a facut expertiza grafologica, care sa demonstreze ca aceste contracte nu au fost semnate de mine desi la dosar sunt atasate cele 2 contracte si probele cu semnatura mea si scrisul meu de mana.

La parchet am depus o cerere la prim-procuror in care am cerut sa se faca aceasta expertiza grafologica pentru ca au toate informatiile, cerere in care le-am spus si despre amenintarea KRUK cu sechestrul pe bunuri.

Raspunsul primit de la prim-procuror nu m-a ajutat cu nimic si este foarte neprofesionist pentru ca:
1. A scris mai multe lucruri care nu sunt adevarate, printre care citez "nu au fost administrate probe care sa contribuie la stabilirea caracterului real sau fals al semnaturilor", desi eu am lasat la politie in 2015 aceste probe.
2. A refuzat sa faca aceasta expertiza grafologica fara a-mi da niciun fel de alta solutie pentru a rezolva sechestrul pe care KRUK urmeaza sa mi-l puna pe bunuri ca urmare a faptului ca nu au demonstrat ca acele semnaturi nu sunt ale mele. Mentionez ca cei de la firma de la recuperari KRUK mi-au spus ca daca aduc dovada ca acele semnaturi nu sunt ale mele, atunci ei vor anula aceasta datorie de mai mult de 3100 lei.

Exista vreo modalitate prin care sa demnonstrez ca acele semnaturi nu imi apartin pentru a evita sechestrul pe bunuri de catre firma de recuperari creante KRUK?

Va multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Kruk nu va poate pune sechestru, va trebui sa va dea in judecata, cand veti fi citat, va trebui sa va aparati. Se poate dispune expertiza de către instanta la cererea dvs.
Se poate sa-i fortez in vreun fel pe procurori sa faca acea expertiza grafologica inainte sa inceapa Kruk procedura de poprire pe conturi? Am citit in alte raspunsuri ca trebuie sa fac contestatie in termen de 15 zile, dar poate ca eu sunt in vacanta in acea perioada, sau etc.. Nu as vrea sa stau sa astept si apoi sa fiu nevoita sa actionez rapid atunci cand ma instiinteaza ei, poate ca din diferite motive nu voi putea atunci sa fac acea contestatie. In plus figurez cu datorie si la Digi si as vrea sa-mi fac un contract la ei, pt ca au preturi mai mici decat la Vodafone, unde sunt acum, dar nu pot sa beneficiez de serviciile Digi pana nu platesc acea creanta veche (care nu imi apartine) sau pana nu demonstrez ca acea semnatura nu este a mea. Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 5 Iunie 2023
madalina122, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu o sa ii fortati pe procurori la nimic, nici sa se ridice de pe scaun. Oricum, ziceti ca s-a clasat.
Si repet, nu va blocheaza conturile, va trebui sa va dea un judecata!
La digi puteti lua cartela sau sa rugați pe cineva din familie sa faca abonament.
Ultima modificare: Marți, 6 Iunie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuirea operatorului digi rds rcs pe contract reziliat de 4 ... radulucian 22 radulucian 22 Hartuirea operatorului Digi RDS RCS pe contract reziliat de 4 ani RDS imi trimite prin recuperator o suma de 50lei pt un asa zis echipament nepredat din ... (vezi toată discuția)
Imposibil de relocat adresa pentru serviciile rcs-rds dbatman dbatman Buna ziua, Vin si eu cu o intrebare referitoare la niste probleme pe care le am cu RCS-RDS; In ianuarie anul trecut, am incheiat un contract de servicii ... (vezi toată discuția)
Dosarpenal rares001 rares001 Mi-a fost falsificata semnatura pe contractul de munca, am facut plîngere penala, expertiza grafologica adevereste ca semnatura e falsa, iar procurorul a ... (vezi toată discuția)