avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Imposibil de relocat adresa pentru serviciile RCS-RDS
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Imposibil de relocat adresa pentru serviciile RCS-RDS

Buna ziua,

Vin si eu cu o intrebare referitoare la niste probleme pe care le am cu RCS-RDS;

In ianuarie anul trecut, am incheiat un contract de servicii cu RCS-RDS pentru televiziune digitala si Internet. Ulterior, am mai adaugat la acest contract servicii de voce mobila. De anul trecut pana acum nu au existat nici un fel de probleme legate de plata facturii.
Totul a fost bun si frumos, pana in aceasta luna, cand am solicitat mutarea serviciilor de la vechea adresa la adresa noua, unde m-am mutat. Si aici au inceput problemele: se pare ca locatarul (chirias) dinaintea mea a avut un contract tot cu RCS-RDS, ale carui servicii au fost suspendate pentru neplata. Cand am semnalat celor de la RCS-RDS ca persoana respectiva nu mai locuieste la aceasta adresa, initial mi-au contestat contractul de inchiriere (contractul meu de inchiriere este intre mine si o societate comerciala proprietara a apartamentului - contractul este stampilat de societatea respectiva, mi se emite factura fiscala la plata chiriei, platesc TVA, etc.), spunand ca acesta trebuie avizat de catre Administratia Financiara. cand le-am replicat ca este, practic, acelasi tip de contract ca acela care exista intre mine si RCS, si acesta din urma nu a fost avizat de nici o administratie financiara, au admis in cele din urma valabilitatea contractului. Acum, au vezit cu o noua motivare, si anume ca, odata ce exista un contract activ la o anumita adresa, nu se poate rezilia acel contract, si nu se pot instala serviciile apartinand unui nou contract atata vreme cat primul contract nu este reziliat.
Acum, noi nu avem de unde sa gasim locatarul initial, si nu cred ca este de datoria noastra sa facem recuperari pentru RCS - am demonstrat deja cu actualul contract de inchiriere ca persoana respectiva nu mai domiciliaza la aceasta adresa.

Cum as putea sa rezolv aceasta situatie ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: dbatman , utilizator 12:18, 24 Aprilie 2015
Problema nu o puteti rezolva cu ANPC-ul deoarece inteleg ca sunteti PJ.
Dumneavoastra nu aveti nicio legatura cu fostul chirias care nu si-a achitat datoriile si nu si-a incheiat contractul cu RDS.
Este problema RDS sa isi recupereze datoriile de la clienti pe cale legala.
Daca stam sa aprofundam putin, proprietarul spatiului fiind o societate comerciala trebuia sa se asigure ca la incheierea contractului de inchiriere chiriasul nu va pleca si ii va lasa datorii catre furnizori si ar fi trebuit sa ii solicite o garantie.

Le puteti sugera celor de la RDS sa cesioneze creanta catre o firma de recuperare si sa mute contractul pe care il aveti la noua adresa. Se folosesc aceleasi echipamente, calbul este acelasi iar daca fostul chirias a lasat ceva in urma (modem, convertoare, etc.) sa vina cei de la RDS sa si le recupereze.
Multumesc - dar nu, eu sunt persoana fizica, doar proprietarul este persoana juridica.
In acest caz puteti depune o reclamatie la ANPC.

Daca ii luati "tare" sa stiti ca de multe ori cedeaza.

Va duceti la RDS si le cereti temeiul legal in baza caruia
nu se poate rezilia acel contract, si nu se pot instala serviciile apartinand unui nou contract atata vreme cat primul contract nu este reziliat.

Multumesc pentru sugestie !!!! Cand le-am trimis emailul prin care ceream temeiul legal al refuzului, a doua zi am si fost contactat de un reprezentat RCS-RDS care, in cele din urma, parea ca stie depre ce vorbeste si se pare ca se cam poate .

Multumesc mult de tot pentru sugestie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema contract rds mihbar mihbar Buna ziua Sunt intr-o situatie total neplacuta cu cei de la RCS-RDS Romania. In urma cu 6 ani am facut un contract ei pentru un serviciu CableLink. In ... (vezi toată discuția)
Contract de internet/telefonie pe adresa mea , dar cu alt nume intabulare intabulare Buna ziua, Sunt abonat al unei firme de internet/televiziune/telefonie ( RDS ) . In urma cu 2 luni , am gasit in cutia mea postala un plic cu o factura , pe ... (vezi toată discuția)
Factura rds pt un contract pe care nu il recunosc Sorin09 Sorin09 Buna ziua, Am o situatie pe care o consider abuz din partea operatorului RCS RDS. Voi incerca sa prezint faptele cronologic pentru a va putea face o idee ... (vezi toată discuția)