avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Am rugamintea sa imi spuneti daca poate fi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Am rugamintea sa imi spuneti daca poate fi ales presedinte ...

Buna ziua!
Am rugamintea sa imi spuneti daca poate fi ales presedinte al asociatiei de proprietari o persoana care nu este proprietar al unui apartament ,dar este proprietar al unui loc de parcare?
2.Personele care locuiesc in acelasi apartament (nu stim starea civila) pot fi alese 1 presedinte si celalalt memebru al comitetului executiv?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 17:30, 4 Iulie 2023
Nu poate fi presedinte daca nu este proprietar al unui imobil din condominiu
Si membru al asociatiei.
1. Dacă prin mențiunile din contractul de vânzare cumpărare locul de parcare este considerat ca proprietate imobiliară individuală, având atribuite cote indivize din întrega proprietate comună înscrise la cartea funciară, astfel încadrându-se ca unitate de proprietate imobiliară, proprietarul acestuia se circumscrie condițiilor de la art. 2 lit. s din legea 196/2018 de a fi proprietar în condominiu și implicit membru al asociației daca a semnat acordul de asociere sau dacă ulterior a depus o cerere de înscriere și a semnat un act adițional în conformitate cu art. 17 alin. 7 din legea 196/2018.

Dacă sunt îndeplinite aceste condiții, persoana are dreptul de a alege și de afi ales în structura de conducere a asociației de proprietari, inclusiv de președinte al asociației de proprietari în condițiile de la art. 56 alin. 1 din legea 196/2018.

2. Ce calitate au persoanele care locuiesc în acel apartament ? Proprietari ? Chiriași ?
Ultima modificare: Luni, 3 Iulie 2023
robert1958, utilizator
UNUL PROPRIETAR SI CEA CARE DORESTE A FI PRESEDINTE TOLERAT,DAR ARE CA PROPRIETATE UN LOC DE PARCARE IN SUBSOLUL CLADIRII
Dacă unul este proprietar al unității de proprietate imobiliară individuală constituită din locuință ( apartament) ca bun principal, împreună cu cota parte indiviză din proprietatea comună iar celălalt este proprietar al unității de proprietate imobiliară individuală constituită din spațiului cu altă destinație decât cea de locuință ( loc de parcare subsol ) ca bun principal, împreună cu cota parte indiviză din proprietatea comună, dacă sunt membrii ai asociației și nu sunt rudă până la gradul III inclusiv, eu nu văd nici o opreliște legală ca cei doi să fie aleși unul ca președinte al asociației de proprietari iar celălalt ca membru în comitetul excutiv.
Ultima modificare: Marți, 4 Iulie 2023
robert1958, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna seara. se poate alege președinte al unei asociații de ... oana2mirea oana2mirea Buna seara. Se poate alege Președinte al unei asociații de proprietari o persoana care deține doar un garaj în blocul nostru? Adică, nu are un ... (vezi toată discuția)
Coproprietar eugarizan eugarizan Presedintele aociatiei de proprietari si a dat demisia in urma cu vreo 2 luni si acum cautam un inlocuitor cand se v a da voie vom convoca adunarea generala , ... (vezi toată discuția)