avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Lucrare de licenta
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Lucrare de licenta

Buna ziua, numele meu este Mateas Bogdan, tinand cont de faptul ca afisarea notelor pentru lucrarea de licenta a fost la o ora tarzie (pe la 5-6 pm) si nu a existat posibilitatea sa fac contestatie pe loc pentru ca era inchis la decanat, vreau ca acest email sa se ia in considerare ca fiind contestatia mea pentru nota de la lucrare de licenta. (am trimis email si la secretariat in ziua curenta)
In cadrul sesiunii de intrebari conform art 11. din AC_Metodologie-licenta, mie nu mi-a fost adresata nici o intrebare cu privire la continutul lucrarii, intrebarile comisiei fiind:
De ce este titlul in engleza?
Titlul a fost confirmat de indrumatorul meu de licenta care mi-a spus ca este ok.

Cam cat timp ti-o luat sa faci lucrarea de licenta?
O intrebare total irelevanta. Un fel de ce faci in timpul liber, si cam cat timp ai stat degeaba.

O observatie din partea dlui. prof Stangaciu "Nu observ contributia ta la proiect!"
Eu am mentionat tocmai aplicatia dezvoltata in cadrul proiectului.
Deci sa spui ca tu nu vezi aplicatia din cauza tool-urilor integrate de monitorizare, e ca si cum ai spune ca tu nu vezi fabricarea unei masini pentru ca are cluster cu afisajul importat din japonia. Mi se pare aberant si de un abuz care se vede de pe satelit, modul in care a fost evaluata aceasta lucrare.
Mentionez ca nu au fost alte intrebari.
Pe langa faptul ca am dezvoltat o aplicatie care are operatii pe baze de date, am implementat totul si intr-un mod aparte folosind tehnologii precum docker si integrand tool-uri de monitorizare, ceea ce a necesitat efort suplimentar.

Cateva intrebari adiacente:
Din comisia de contestatie pot sa participe aceleasi persoane ca in comisia precedenta?
In cazul in care in comisia de contestatie sunt persoane din comisia precedenta ce conotatie mai are termenul contestatie in acest context? Pun la indoiala foarte mult obiectivitatea anumitor profesori in acordarea notei.

Marius Marcu

Buna ziua,

Conform ORDIN nr. 3.106 din 9 februarie 2022 privind aprobarea Metodologiei-cadru de organizare şi desfăşurare a examenelor de licenţă/diplomă şi disertaţie

Anexa - Ordin:

Articolul 23 (1) Contestaţiile se depun şi se rezolvă conform regulamentului propriu, exclusiv la nivelul instituţiei de învăţământ superior care a organizat examene de licenţă/diplomă şi disertaţie. (2) Deciziile comisiilor de analiză şi soluţionare a contestaţiilor sunt definitive. (3) Rezultatele obţinute la probele orale, de aptitudini sportive sau artistice nu pot fi contestate.

Rezultatul obținut la examenul de licenta nu poate fi contestat. Contestațiile pot avea în vedere doar probleme de procedură sau probele scrise. În cazul facultății noastre, examenul de licență este oral.

Am discutat însă, și cu președintele comisiei pentru clarificări. Astfel, în urma prezentării, comisia a considerat că nivelul implementării practice este insuficient pentru o lucrare de licență. Rolul întrebării legate de timpul alocat pentru elaborarea părții practice a proiectului, era relevant pentru comisie, tocmai pentru a putea estima volumul de muncă investit de tine în partea practică.

Titlul și lucrarea de licență, pentru specializările în limba română trebuie să fie elaborate în limba română. Există însă posibilitatea de a solicita scrierea lucrării în limba engleză, cu aprobarea coordonatorului dar și a decanatului. Titlul în limba engleza nu a fost însă decisiv în atribuirea notei finale.

Întrebarea legată de contribuția la proiect viza clarificarea a ceea ce ai realizat în partea practică, pentru a vedea complexitatea și nivelul tehnic de implementare al acestuia. Aspect relevant în atribuirea notei finale.

Ce poti face mai departe:

Iei în considerare recomandarile comisiei (să crești gradul de complexitate al implementarilor, sa fie mai clare si mai relevante tehnic contribuțiile analizei) si te inscrii pentru sesiunea din toamna a examenului de licență.
Poți escalada și trimite mai departe contestația către rectorat.

Pentru a primi o copie a procesului verbal și pentru a mai clarifica alte aspecte, dacă mai sunt, treci maine in jurul orei 12 pe la decanat.

Mulțumesc pentru înțelegere,

Marius Marcu

Bogdan Mateas <mateas.bogdan@gmail.com>
lun., 3 iul., 15:32 (acum 1 zi)
către Marius

In regulament scrie foarte clar, art 11 alineatul b. "Candidatul răspunde la întrebările membrilor comisiei referitoare la conţinutul lucrării." . Cat timp ai lucrat la lucrare, nu este o intrebare ce tine cont de conţinutul lucrarii. Consider ca e o incalcare flagranta a regulamentului.

Am redactat si un email catre rectorat dar nu am primit raspuns.

Buna ziua,

Numele meu este Mateas Bogdan, absolvent al Facultatii de Automatica si Calculatoare. Scriu acest email pentru a va adresa o situatie cu care m-am confruntat in cadrul sesiunii de examene de licenta.

In data de 30.06.23, imediat dupa ce rezultatele au fost afisate, am facut cunoscut decanatului ca nu sunt de acord cu nota primita la lucrarea de licenta, pentru care examinarea s-a desfasurat in aceeasi zi. Am trimis si un email in aceasta privinta catre secretariat in data mentionata.

Am facut aceasta contestatie tinand cont de faptul ca in cadrul sesiunii de intrebari nu mi s-a adresat nicio intrebare relevanta cu privire la continutul lucrarii mele, ci intrebarile comisiei au fost neprofesionale si lipsite de substanta, fara legatura cu continutul lucrarii. In plus, feedbackul primit din partea comisiei nu a fost constructiv, iar evaluarea s-a bazat pe perceptii si nu pe criterii obiective.

Din pacate, in ciuda contestatiei depuse, am primit un raspuns nesatisfacator din partea decanatului, care mi-a spus ca examenul de licenta este oral si nu poate fi contestat. Consider acest lucru ca fiind incorect, avand in vedere ca toate procedurile si regulamentele universitatii noastre stipuleaza ca studentii au dreptul la contestatie, mai mult, existența unei comisii de contestații pe site-ul universității creează un climat de confuzie și neclaritate.

[ link extern ]

Prin urmare, solicit sa fie respectat dreptul meu de a contesta nota primita la lucrarea de licenta si sa fie luata in considerare o reevaluare obiectiva a lucrarii. De asemenea, solicit o transparenta mai mare in procesul de evaluare si un feedback constructiv si orientat catre performanta. Atasez si discutia avuta cu dl. decan pentru un context mai clar si transparent.

Va multumesc pentru timpul acordat si astept cu nerabdare un raspuns din partea dumneavoastra.

Cu stima,
Mateas Bogdan

Ce sanse de castig am in instanta? Nu am dreptul la contestatie? Daca exista profesori subiectivi in evaluare?

Ultima modificare: Marți, 4 Iulie 2023
schpean, utilizator

Alte discuții în legătură

Situatie atipica- executare silita radu858585 radu858585 Buna ziua. Am o situatie mai particulara, si as vrea sa aud inca o parere. povestea pe scurt : In ianuarie 2024 am primit instiintare ca s-a inceput ... (vezi toată discuția)
Buna seara tuturor. am primit o amenda de rovinieta pe numele ... Sandokan2115 Sandokan2115 Buna seara tuturor. Am primit o amenda de rovinieta pe numele meu, masina fiind vanduta dar nu finalizate actele 100%. As dori sa stiu daca am vreo sansa sa ... (vezi toată discuția)
Titularizare stefania1 stefania1 ce pot sa fac daca la scoala unde sunt am depus dosar pentru titularizarea cum prevede noua lege si raspunsul consiliului de administratie a fost ca pe baza ... (vezi toată discuția)