avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... pot recarosa o masina daca mi-a fost oprita in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

pot recarosa o masina daca mi-a fost oprita in germania?

ma intereseaza daca mai pot face cv am avut o masina si am avut accident in germania unde a si ramas masina impreuna cu talonu ce ma intereseaza daca eu pot acuma sa imi dau talonu pierdut sa iau altu si sa recarosez o masina identica ? multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:49, 27 Ianuarie 2010
Pentru recarosare detineti obligatii sporite fata de autoritatea RAR care este unica autorizata sa intreprinda si sa dispuna actiuni si activitati de omologare,raport tehnic,certificare autenticitate.
Ca sa recarosati,va trebuie elementele originale ale autoturismului pe care pretindeti ca l-ati recarosat,ori daca acela a ramas in Germania,interventia este practic imposibila.
Pentru omologare ,trebuie sa faceti dovada cu documente legale de provenienta atat a autoturismului care urmeaza sa fie carosat cat si a caroseriei noi.
Functie de reprezentanta RAR ,verificarile sunt mai mult sau mai putin profesionist intreprinse,si de cele mai multe ori nu se obtine certificatul de omologare datorita lipsei documentelor justificative legale.
In caz de neclaritati,RAR-ul detine limite de competenta sporite ,inclusiv de sesizare autoritati competente in cercetarea infractiunilor .
Atentie sporita

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lntrebare recarosare borsan62 borsan62 se poate schimba caroserie masina in ce conditii si cu ce taxe? (vezi toată discuția)
Legalizare autoturism cu motor schimbat Mihnea_R Mihnea_R Buna ziua, sper ca am ales corect sectiunea. Intrebarea mea: Care sunt demersurile pentru a putea sa circul in mod complet legal cu o masina din anul 1980, ... (vezi toată discuția)
Recarosarea unui autovehicol lovit in strainatate uvi uvi - am o mare problema...ieri seara sotia mea a facut un accident (fara victime) pe un drum de tara ...acident soldat din fericire doar cu avarierea ... (vezi toată discuția)