avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recarosarea unui autovehicol lovit in strainatate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recarosarea unui autovehicol lovit in strainatate

- am o mare problema...ieri seara sotia mea a facut un accident (fara victime) pe un drum de tara ...acident soldat din fericire doar cu avarierea autovehiculului nostru (inscris in romania) in proportie de 70%. Problema mare e ca accidentul nu sa produs in romania ci in italia .Analisand situatia m-am gandit ca cea mai buna solutie ar fi sa-i fac recarosarea aici ...intrebarea mea este urmatoarea...se poate face recarosarea unei masini in strainatate chiar daca e inscrisa in romania?...si cum sa fac sa fac totul legal?...care documente mi vor fi necesare in momentul in care ajung acasa(sa fac verificarea tehnica obigatorie) pentru a face dovada ca este o recarosare si nu un furt de auto?...
- trebuie sa mai mentiones si ca nu sa intocmit un act doveditor de acident ..pt ca acidentul sa produs la 50 de m de casa si nu a fost novoie (aici nefiind obligatorie chemarea politistilor in astfel de casuri)

va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 07:53, 23 Iunie 2013
In cazul recarosarii auto este obligatoriu sa realizati raport de omologare prin RAR,care daca apreciaza ca sunt intrunite conditiile legale,urmeaza sa emita certificat de autenticitate si sa completeze in baza proprie de date si in cartea de identitate auto interventia si recarosarea auto
Autovehiculele care sunt inmatriculate in Romania si care isi schimba caroseria trebuie sa obtina in prealabil, de la una din reprezentantele RAR, acceptul in scris pentru inlocuire caroserie , materializat prin „Nota privind inlocuirea de caroserie”, in urma identificarii vehiculului initial si a caracteristicelor tehnice a celui cu care urmeaza sa fie inlocuit. Inlocuirea de caroserie se efectueaza numai in ateliere de reparatii autorizate, conform legislatiei in vigoare, pentru aceasta activitate.
In urma schimbarii de caroserie, vehiculul va trebui omologat la RAR.
Omologarea se acorda tinand cont de prevederile Ordinului ministrului transporturilor, constructiilor si turismului nr. 2132/2005.
Lista atelierelor de reparatii autorizate de catre RAR pentru a presta aceasta operatiune le gasiti la sediul oricarei reprezentante RAR sau la adresa www.rarom.ro [ link extern ]
La momentul solicitarii omologarii caroserie,RAR va solicita o adresa din partea atelierului autorizat care a efectuat schimbarea din care sa rezulte identitatea vehiculului initial si cea a caroseriei inlocuite.
Contravaloarea prestatii la RAR costa aproximativ 100 RON acceptul si aproximativ 500 RON omologarea.

Documente necesare pentru "Nota privind inlocuirea de caroserie"
- cartea de identitate a vehiculului vechi in original
- copie dupa actul de provenienta a vehiculului nou
- actul de identitate al solicitantului activitatii.
Ultima modificare: Duminică, 23 Iunie 2013
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norme rar 0744229188 0744229188 Buna ziua va rog sa ma ajutati cu o niste acte pe mail imi trebuie in atac in instanta . Imi trebuie NORME JURIDICE INTERNE ALE RAR CARE REFLECTA ... (vezi toată discuția)
act notarial motor GavrilaGD GavrilaGD Buna ziua, Sunt in situatia de schimba motorul pentru masina personala, din diferite motive am ajuns in situatia sa gasesc motor la persoana fizica care nu ... (vezi toată discuția)
Pentru schimbarea motorului este necesara autentificarea rar? noss noss buna ziua.de ce acte as avea nevoie sa imi schimb motorul pe masina...momentan am un motor de 18000cmc benzina monopunct 55kwatt si as vrea sa imi pun unul tot ... (vezi toată discuția)